Hirdetés

AI-chipeken dolgozhat az Apple



|

A cupertinóiak új fejlesztésekkel igyekeznek behozni lemaradásukat a mesterséges intelligencia területén.

Hirdetés

Bár sok mindenben élen jár az Apple, a mesterséges intelligencia alapú fejlesztésekről ezt nem lehet elmondani. A minap éppen a cupertinóiak fejese, Tim Cook próbálta menteni a helyzetet, amikor arról beszélt, hogy több előnyük is van ezen a területen. Konkrétumokról természetesen nem esett szó, ugyanakkor "néhány nagyon izgalmas dologra" tett ígéretet a vezető.

Részünkről csak találgatás, de egyike lehet ezeknek egy új "AI-chip", amiről a Wall Street Journal számolt be.

Hirdetés

Az üzleti lap jelentése szerint, kifejezetten mesterséges intelligencia szoftverek futtatására fejleszt az Apple, elsősorban adatközpontok számára.

"Az Apple saját chipen dolgozik, amelyet arra terveztek, hogy mesterséges intelligencia szoftvereket futtasson az adatközpontok szerverein, ez a lépés pedig kulcsfontosságú előnyhöz juttathatja a vállalatot az AI-fegyverkezési versenyben."

- nyilatkozta Aaron Tilley és Yang Jie a lapnak az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva.

A projekt állítólag "ACDC" név alatt fut (nem, nem az ausztrál rockzenekarra kell gondolni) ami az Apple Chips in Data Center elnevezést rövidíti. A chipek nagy valószínűséggel a jövő hónapban esedékes WWDC fejlesztői konferencián leleplezésre kerülő új, AI-alapú funkciókkal is megbirkóznak majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.