Hirdetés

A tizedik konzolgeneráció részeként érkezhet meg az Xbox handheld eszköze



|

Érdekes részletekről mesél egy friss, a zöldek kézi konzoljával kapcsolatos szivárgás.

Hirdetés

Bár minden jel arra utal, hogy a Microsoft most kimarad a félgenerációs buliból, három új Xbox-modellt azért bejelentett, amelyekkel nagyobb választási lehetőséget szeretne biztosítani a játékosoknak. Mindeközben egyre többet hallani a zöldek kézi konzoljáról, amiről a minap az általában jól értesült iparági bennfentes, a Windows Central munkatársa, Jez Corden hintett el néhány izgalmas részletet.

Az infók alapján arra következtethetünk, hogy a Microsoft egyik következő generációs Xbox-konzolja egy kézi konzol lehet. A szóban forgó handheldet állítólag a "fő" konzol mellett dobják majd piacra, ami azt jelenti, hogy az Xbox a tizedik konzolgeneráció esetében is egy kétmodelles termékcsaláddal rukkolna elő.

Hirdetés

Nemrégiben nagyon hasonló pletykák ütötték fel a fejüket a Sony következő generációs gépével, a PlayStation 6-tal kapcsolatban. Egy megbízható szivárogtató arról beszélt, hogy jelenleg két SoC-ot (system-on-chipet, vagyis egylapkás rendszert) is fejlesztenek az új konzolhoz, ami arra enged következtetni, hogy az otthoni konzol mellett egy handheld eszközzel is készülhet a gyártó a generációváltásra.

A mostani szivárgásra visszakanyarodva, Corden arról is mesélt, hogy az Xboxok következő generációja erősen AI-központú lesz - nagy valószínűséggel a Copilot kerül beépítésre az eszközökbe valamilyen formában.

A piaci elemzők legfrissebb előrejelzései szerint a tizedik konzolgeneráció várhatóan 2028-ban érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.