Hirdetés

40 év után újra meghódítaná a játékosok szívét a ColecoVision



|

Klasszikus játékokkal és rengeteg bővítési lehetőséggel érkezik egy otthoni használatra szánt árkádgép.

Hirdetés

Az elmúlt években több vállalat is komoly erőforrásokat fektetett abba, hogy hozzáférjen az idősebb gamer korosztály pénztárcájához. Retro konzolok egész sora bukkant fel a piacon kisebb-nagyobb sikerrel, amelyek pusztán a nosztalgia erejére építve igyekeztek maguk köré gyűjteni egy kritikus tömeget.

Bár a ColecoVision nem feltétlenül az első retro konzol, amit felemlegetünk, ha a régi idők legendás gépei kerülnek szóba, az 1982-ben debütált hardvernek vannak elvitathatatlan érdemei. A több mint kétmillió példányban fogyó konzol nagy hatással volt a Nintendo Entertainment System fejlesztőire is, köszönhetően annak, hogy mennyivel simábban futtatta a játékokat, mint az Atari 2600.

Hirdetés

A ColecoVision most az árkádgépekre szakosodott American Gear Company segítségével térne vissza, méghozzá egy teljes értékű árkádgéppel, amely 40 klasszikus játékot tartalmaz, de a nyílt forráskódú (MAME) rendszer lehetővé teszi, hogy NES, SNES, Sega Genesis vagy PlayStation játékokat is futtassunk rajta.

A konzol gyárilag egy 32 hüvelykes HD kijelzővel, cserélhető joystickokkal, Suzo-Happ vesenygombokkal és trackballal gördül le a futószalagról, de bővíthető spinnerrel, kormánnyal és fénypisztolyokkal is, a Bluetooth kapcsolat pedig akár vezeték nélküli kontrollerek csatlakoztatását és a négyfős játékot is lehetővé teszi. Természetesen Wi-Fi támogatást is kapunk a játékok letöltéséhez és online játékhoz.

A régi-új ColecoVision nem olcsó: jelenleg 2300 dollárért lehet előrendelni, a kisebb, 24 colos panellel szerelt változatért pedig 1950 dollárt, átszámítva 711 ezer forintot kérnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.