Hirdetés

Windows-gyilkos operációs rendszerrel rukkolhat elő a Huawei



|

A HarmonyOS Next nevet viselő rendszerszoftver ráadásul már idén útnak indulhat.

Hirdetés

Hamarosan egy új operációs rendszer törhet a Windows és a Linux babérjaira: amennyiben a pletykák igazak, az egyik legnagyobb kínai gyártó, a Huawei már nagy erőkel bütyköli saját asztali rendszerét, a tech híreket követők számára minden bizonnyal ismerősen csengő HarmonyOS-t. A szóban forgó operációs rendszer korábban csak a vállalat okoseszközein volt elérhető, azonban hamarosan befuthat a PC-kre szabott, "Next" jelzővel ellátott változata.

A Huawei fejlesztői weboldalából kinyert képek alapján arra következtethetünk, hogy már idén megérkezhet a HarmonyOS Next nevezetű operációs rendszer, ami közvetlen kihívója lehet a Windows és Linux rendszereknek.

Hirdetés

Ha minden igaz, a vállalat jelenleg fejlesztés alatt álló operációs rendszere teljesen Android-mentes lesz, mi több, saját mikrokernelre épül majd. Ebből egyenesen következik, hogy a rendszer nem lesz képes androidos alkalmazások futtatására - vélhetően csak saját natív formátumú programokat támogat majd.

Érdemes észben tartani, hogy ez mind csak spekuláció, ugyanis a vállalat hivatalosan még nem erősített meg semmit a szóban forgó rendszerrel kapcsolatban. Fontos részlet továbbá, hogy a HarmonyOS-szel megtámogatott okoseszközök egyelőre még nem kerültek Kínán kívülre, így arra számíthatunk, hogy kezdetben a HarmonyOS Next is a hazai piacon belül marad.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.