Hirdetés

Valaki pizzagépként adott el egy PlayStation 5 dev kitet



|

Egy eladó humoros, egyben kreatív módot talált arra, hogy megkerülje a Sony ügyvédjeit.

Hirdetés

Az úgynevezett dev kitek, azaz fejlesztői készletek elsősorban arra szolgálnak, hogy a stúdiók már jóval egy új konzol hivatalos megjelenése előtt kipróbálhassák és optimalizálhassák játékaikat a friss hardveren. Ebből kifolyólag sejthető, hogy az ilyen eszközök csak egészen ritkán kerülnek a nagyérdemű elé, és akkor még nem is említettük azokat a szigorú szabályokat, amelyek a dev kitek használatára vonatkoznak.

A fejlesztői készletek bár teljesítményükben igen, megjelenésükben egyáltalán nem tükrözik a végleges konzolok kinézetét - a PlayStation 5-höz készült dev kit például egészen robosztusra sikeredett. Eladósorba kifejezetten ritkán kerülnek ilyen konzolok, de ha netalántán valaki mégis megpróbálkozik az árusítással, az illetékesek hamar közbelépnek.

Hirdetés

2021-ben egy eladó például két PS5 dev kitet hirdetett meg az eBay-en, ám nem sokkal a feltöltés után - feltehetően a Sony utasítására - a hirdetés eltávolításra került. A minap azonban egy eladó sikerrel járt, és több mint 6 ezer euróért (közel 2,5 millió forintért) passzolt tovább egy PS5-ös fejlesztői készletet.

Az eset külön vicces, hiszen az eladó "PizzaStation 5 Development Pizza Kit" névvel adta fel a hirdetést, utalva ezzel a PS5 dev kit azon V-alakú hűtési bemélyedésére, amit az internet népe előszeretettel mémesített, elvégre annak kialakítása tökéletes egy pizzaszelet befogadására. Külön említést érdemel a PlayStation felirattal ellátott pizzalapát, ami vélhetően szintén a csomag részét képezte.

Bár a hirdetés valóban megmosolyogtató, az eladó elsődleges célja nagy valószínűséggel az volt, hogy elkerülje a Sony ügyvédjeinek figyelmét, illetve a dev kit eladásával járó potenciális jogi következményeket.

Néhány felhasználó rámutatott, hogy a PS5 fejlesztői készletek egyenként ellenőrizhetők, az IP-címek pedig régiókhoz és valós irodai helyszínekhez kötöttek, ami azt jelenti, hogy a Sony egészen könnyen visszakövetheti, hogy ki is volt pontosan az eladó. Kérdés, mennyire van kötözködős kedvében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.