Hirdetés

Újabb irritáló felugró ablakkal zaklatja a Windows-felhasználókat a Microsoft



|

Nem ez az első eset, hogy a vállalat valami olyasmit próbál az arcunkba tolni, amire egyáltalán nem vagyunk kíváncsiak.

Hirdetés

Windows 11 Start menüjébe belerondító reklámok után nemrégiben az operációs rendszer időjárás-előrejelzési paneljében is hirdetések bukkantak fel, azonban nagyon úgy tűnik, hogy a redmondiak hadjárata még nem ért véget: ezúttal nem reklámokkal, hanem megkerülhetetlen felugró értesítésekkel kezdte zaklatni a felhasználókat a Microsoft.

Többen is beszámoltak a jelenségről, miszerint a Windows 11 az utóbbi időben egyre több információt kezdett megjeleníteni a felhőalapú biztonsági mentésekről. Egészen pontosan arról van szó, hogy a felhasználók folyamatosan arról kapnak értesítést, hogy a rendszerükről még nem készült biztonsági mentés a Windows saját, beépített biztonsági megoldásával.

Hirdetés

Ez önmagában még pozitív is lehetne, a vállalat azonban nyilván nem puszta jófejségből hívja fel a felhasználók figyelmét erre. Tudniillik a mentéseket a Windows Backup alkalmazás a Microsoft saját OneDrive felhőszolgáltatásában tárolja el, melynek kapacitása véges. A OneDrive ingyenes verziója 5 GB tárhelyet biztosít a biztonsági mentésekhez, ami egyáltalán nem sok, főleg abban az esetben, ha a gépen lévő összes fájljáról biztonsági másolatot készítünk - úgy, ahogyan azt a Microsoft javasolja.

Ezek alapján elég egyértelmű, hogy a Microsoft a OneDrive, illetve az ott történő tárhelyvásárlás irányába szeretné terelni a felhasználókat, amit tovább erősít, hogy a felhőalapú biztonsági mentésről szóló értesítés állítólag nem lehet kikapcsolni. Persze, rákattinthatunk az értesítésre, ez átmenetileg eltünteti az irritáló üzenetet a szemünk elől, de idővel újra előkerül majd.

Természetesen nem rossz ötlet a legfontosabb adatokról biztonsági másolatot készíteni, ám ehhez nem feltétlenül kell a Microsoft OneDrive-ot használnunk. Ebben a cikkben összeszedtünk számos olyan alternatívát, amelyek kapóra jöhetnek, ha néhány mappa tartalmát szinkronban tartanánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.