Hirdetés

Több mint 12 millió forintért kelt el egy elképesztően ritka PlayStation-kontroller



|

Megvan az oka annak, hogy miért fizetettek ennyit érte.

Hirdetés

Igazi különlegesség talált gazdára a napokban: 35 ezer dollárért (több mint 12 millió forintért) kelt el egy elképesztően ritka Playstation-kontroller, amely hivatalosan soha nem került kereskedelmi forgalomba. Tudniillik mielőtt a Sony 1994-ben piacra dobta volna az első PlayStationt, eredetileg a Nintendóval kötött partnerséget egy konzol kifejlesztésének céljából. Nem volt légből kapott az együttműködés, ugyanis a Sony már korábban is számos alkatrészt szállított a japán vállalat konzoljaihoz, szóval minden adott volt a közös munkához.

A két gyártó nászából fogant konzol lényegében egy CD-meghajtóval szerelt Super NES (közismert nevén Nintendo Playstation) lett, amelyből el is készült egy prototípus. 1991-ben, egy nappal azután, hogy a CES-en sor került a konzol formális leleplezésére, a Nintendo bejelentette, hogy elválnak útjai a Sonyval, mivel a két vállalatnak nem sikerült dűlőre jutnia a bevételek megoszlását illetően.

Hirdetés

A konzolt tehát hivatalosan soha nem adták ki, de állítólag több példányt is legyártottak belőle. Egyes pletykák szerint a legtöbbet megsemmisítették, de úgy tűnik, hogy pár darab továbbra is ott kering valahol az éterben. Az év elején fel is bukkant egy, ami végül 360 ezer dollárért (több mint 127 millió forintért) talált gazdára - a mostani vezérlő is a megmaradt példányok egyikéhez tartozhat.

Maga a kontroller egyébként teljesen megegyezik a klasszikus SNS-es vezérlővel, mindössze annyi különbség van, hogy egy Sony és PlayStation logó került rá a klasszikus Nintendo embléma helyett. Felettébb ritka kiegészítőről beszélhetünk, szóval egyáltalán nem meglepő, hogy valaki hajlandó volt ennyit fizetni érte.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.