Hirdetés

Randiapp készül gamereknek: ez a Date Like Goblins



|

Az új társkereső alkalmazással virtuális randikat lehet szervezni és közösen játszani.

Hirdetés

Az idegenekkel való ismerkedés sokaknak kihívást jelenthet, a játékosoknak viszont már van ebben tapasztalata - legalábbis azoknak, akik multiplayer címeket is pörgetnek a kampányok mellett. Eddig be kellett érniük a mezei randialkalmazásokkal, viszont hamarosan dedikált online platformot kapnak a Date Like Goblins képében, amely a "Goblin Mode" kifejezésről kapta a nevét - ez szabad fordításban annyit tesz, hogy bátran legyél önmagad. A Date Like Goblins célja tehát az, hogy az online társkeresést lazább és szórakoztatóbb módon közelítse meg.

A platform idén ősszel rajtol el, és elsősorban a gamer közösséget célozza meg azáltal, hogy játszás közbeni csevegéssel lehet kapcsolatot teremteni. A DLG mögött álló cég egy Kickstarter-kampányt is bejelentett, amely korai hozáférést és kedvezményes tagsági díjat kínál a támogatóknak. 

Hirdetés

A DLG elsősorban az introvertáltaknak készült, hogy lehetőséget kapjanak arra, hogy olyan környezetben találkozzanak valakivel, ahol jól érzik magukat: a kedvenc játékukat játszva, ami csökkenti a stresszt és a nyomást, illetve lehetővé teszi, hogy eldöntsék, továbblépnek-e a személyes találkozókra. A TechCrunch beszámolója alapján a DLG béta verziója egyszerű felülettel rendelkezik, amely szűrőket használ a kereséshez tipikus algoritmusok és más modellek helyett: lehet szűkíteni életkorra, nemre és kedvenc videojátékokra is (mint amilyen a Final Fantasy XIV, a League of Legends, a Magic the Gathering, a World of Warcraft, az It Takes Two és a Stardew Valley). 

De a készítők szerint nem kötelező társat keresni, simán lehet barátságokat építeni és partnert találni egy-egy játékhoz. Ha valaki megtalálta azt a személyt, aki felkeltette az érdeklődését, meghívhatja egy játékra egy Calendly-stílusú meghívón keresztül, amely egy olyan eszköz, ami segít a találkozók ütemezésében a Discord bevonásával. A felek ezután cseveghetnek és azonosítókat cserélhetnek, majd mehet a móka. Ha valaki nem érzi jól magát a videojátékos randin, akkor egy gombbal udvariasan jelezheti, és a résztvevőknek minden egyes hívás után visszajelzést kell adni a másik félről. 

Jelenleg csak a Discordon keresztül működik a beszélgetés, de a platform később bevezetheti az alkalmazáson belüli hangalapú csevegést is. Van egy olyan felület is, ahol a felhasználók láthatják az összes meghívásukat, kérésüket, játékukat, a beállításokkal pedig személyre lehet mindezt szabni, beleértve az ütemezéseket és értesítéseket is. A DLG egyelőre három különböző üzemmóddal rendelkezik: a Humanon vannak profilképek, a Goblinon nincsenek fényképek, a Halfling esetében pedig csakis akkor láthatod a másik arcát, ha úgy döntesz, hogy érdekel a személy.

Tervben van a személyazonossági ellenőrzés hozzáadása és az NSFW-szűrők (Not Safe for Work, vagyis munkahelyen nem biztonságos megnyitni) is, az adatvédelmi irányelvek szerint ugyanakkor kifejezetten 18 éven felülieknek szánják a platformot. A biztonság - és a nemiszerves képek elkerülése - érdekében az alapító minden profilt manuálisan ellenőriz, de a szolgáltatás rendelkezik automatikus moderációs rendszerekkel és egy emberi moderátorokból álló csapattal is, akik szintén figyelnek és felülvizsgálnak - de a felhasználók is jelenthetik a gyanús dolgokat. 

A Date Like Goblins mögött álló csapat 72 ezer dollárt szeretne összekalapozni a platform elindításához, és különböző szinteken szállhatunk be a támogatásba: a legolcsóbb 10 dollár, amiért 2024-ben hozzáférhetünk a szolgáltatáshoz, 30-ért ezt 2025 júniusáig tehetjük meg, 60-ért egész 2025-ben lehet használni, 100 dollárért pedig örökös tagság jár prémium funkciókkal. A támogatók szeptember 30-tól férhetnek hozzá, a nagyközönség pedig novembertől.

Hogy később mennyi lesz a havi díj, azon még dolgozik a DLG csapata, de állítólag lényegesen olcsóbb lesz, mint a hagyományos társkereső alkalmazásoké.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.