Hirdetés

Megvizsgálták az új Xbox Series X modellek belsejét, ilyen változtatásokat találtak



|

A lemez nélküli és 2 TB-os Series X vásárlói kisebb chippel és más hűtéssel számolhatnak.

Hirdetés

Bár az Xbox Series gépek utódait még nem ismerjük, a Microsoft pár hónapja bejelentett három új változatot. A fehér Xbox Series X (Robot White) a színén kívül abban is eltér a jelenlegi modelltől, hogy nincs benne lemezmeghajtó, kizárólag digitális tartalmakat tud futtatni, viszont cserébe olcsóbb. Jön a Series X-ből egy 2 TB-os SSD-vel felszerelt különleges kiadás, a Galaxy Black, amelynek külsejét ezüst, szürke és zöld pöttyök díszítik, egyedi kontroller is jár hozzá, valamint a Series S is kap új kiadást az 1 TB-os verzióból, amely a most kaphatóval ellentétben nem fekete lesz, hanem fehér, mint az eredeti modell.

Az új variációk egyelőre csak az Egyesült Államokban váltak elérhetővé, a többi piacra csak október 29-én érkeznek meg, ennek köszönhetően Amerikában már rávethették magukat a tartalomgyártók. Egyikük, egy Austin Evans nevű YouTuber nem finomkodott, darabjaira szedte az új Xbox Series X modelleket, és természetesen videóban mesélt a felfedezéseiről. 

Hirdetés

Az új Series X gépek nemcsak kívülről változtak meg, hanem belülről is: a Microsoft újratervezte a lemez nélküli és a 2 TB-os verziók alaplapjait, minek következtében a SoC 6 nm-esre zsugorodott, és új hűtési megoldásra váltott. Evans szerint ennek köszönhetően a 2 TB-os modellek üresjáratban körülbelül 10 wattal kevesebbet fogyasztanak az elődjeikhez képest, a digitális változat pedig ennél is kevesebbet, mindössze 38-at. Játék közben az előd 167 wattot igényelt, a lemez nélküli már beéri 156-tal, a 2 TB-os opció pedig 151-gyel. A hőmérsékletkibocsátás és a zajszint nem változott. 

Összességében az új Xbox Series X-ek újratervezett belső részei olcsóbbá teszik a Microsoft számára a konzolok gyártását, és ez a frissített hardver hatékonyabbá teheti az Xbox Cloud Gaming szerverek futtatását is. Alább végignézhetitek Austin Evans teljes videóját a tapasztalatairól: 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.