Hirdetés

Meglepő kijelentést tett a Sony a hamarosan PC-vel is használható PlayStation VR2-ről



|

A PS VR2 PC-s adapterének megjelenése előtt még nyilatkozott a vállalat.

Hirdetés

A Sony nagy reményekkel adta ki az elődjéhez képest komoly előrelépésnek számító PlayStation VR2-t, amiből a 2023. február 22-ei megjelenést követő első hat hétben el is kelt közel 600 ezer példány. A magas ár, valamint a húzócímek, a visszafelé kompatibilitás és a PC-s támogatás hiánya miatt azonban a kezdeti siker hamar alábbhagyott, és a Bloomberg egy hónappal később már arról írt, hogy a gyártás szünetel, a Sony a meglévő készlet kisöprésére koncentrál. 

A nyár elején már olyan rémhírek is napvilágot láttak, hogy házon belül alig készül már játék a VR-headsetre, időközben viszont történt egy fejlemény, amely mégis reménysugarat jelenthet a PS VR2 számára: pár hónapja kiderült, hogy a Sony nagy lépést tett afelé, hogy a számítógépeken is működjön a PlayStation 5 VR-eszköze, ugyanis egy frissítéssel engedélyezte a PC-s hozzáférést

Hirdetés

Az is világossá vált, hogy ahhoz, hogy a PlayStaion VR2 tulajoknak ne kelljen beérniük a platform saját szűkös játékválasztékával, és válogathassanak a Steam könyvtárából is, szükségük lesz a hivatalos adapterre, egy 1.4-es DisplayPort kábelre és egy meghatározott gépigényt magabiztosan teljesítő PC-re. Előbbi megjelenését augusztus 7-re ígérte a vállalat, a nagy nap pedig már majdnem elérkezett, ezért előtte még egy utolsót nyilatkozott a Sony Interactive Entertainment. 

A SIE szóvivője a japán AV Watchnak erősítette meg, hogy a headset fejlesztőcsapata tisztában volt a PC-s kompatibilitás fontosságával, ezért már a legelejétől, a tervezési fázistól kezdődően ezt szem előtt tartva tervezték meg a PlayStation VR2-t. Miután az eszköz megjelent, először a PS5 VR-élményének optimalizálására fókuszáltak, és csak ezt követően folytatták a munkát a PC-s kompatibilitáson és fejezték be azt is, ami az adapter megérkezésével beteljesül. 

Az AV Watch - a headset lassú kivérteztetését firtató jelentésekre utalva - azt is megérdeklődte a Sonytól, hogy lesznek-e változások a PS VR2 esetében a jövőben, mire azt a választ kapta a honlap, hogy a "SIE továbbra is arra összpontosít, hogy maximalizálja a PlayStation által nyújtott játékélményt, és a PlayStation VR2 az egyik kulcsfontosságú termékük az elmerülés fokozására". 

Arra azonban az AV Watch is felhívta a figyelmet, hogy bár az adapterrel többek között olyan videojátékok válnak játszhatóvá a PS VR2-vel, mint a Half-Life: Alyx, a Fallout 4 VR és a War Thunder, viszont olyan, PS5-höz tervezett funkciók nem kompatibilisek a PC-s VR-játékokkal, mint a HDR, a headset feedback, a szemkövetés és a haptikus visszacsatolás, a 3D-s hangzást pedig a SteamVR audiotechnológiája adja, nem a PlayStation 5-ös Tempest. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.