Hirdetés

Két olcsó videokártyát is piacra dobhat az AMD



|

A királykategóriában eszük ágában sincs versenyezni, de a zsebpénzbarát piacon megpróbáják megszorongatni az Nvidiát.

Hirdetés

Elnézve a Steam felhasználók hardveres toplistáját, és az azon található legnépszerűbb videokártyákat, elég egyértelmű, hogy hatalmas az igény az olyan belépő szintű hardverekre, mint amilyen mondjuk a GTX 1060. A pirosak oldalán a legjobb pénztárcabarát ajánlat jelenleg a Radeon RX 7600, ami hiába egy remek kártya, népszerűségben sehol nincs a zöldek ajánlataihoz képest, de elképzelhető, hogy a kisebb testvérei felkavarják az állóvizet.

Egy iparági szivárogtató Twitteren szellőztette meg, hogy érkezhetnek a Radeon RX 7400 és RX 7300 modellek. Az RX 7600 110 ezer forint környékén kapható hazai kiskereskedelmi forgalomban, ezek a modellek 100 ezer forint alatt népszerűek lehetnek, ha nem vágják vissza nagyon a teljesítményüket. A szivárogtatáshoz hozzácsapott "NV33" a Navi 33 GPU-ra utal, míg a "0x7499" az eszköz szériaszámára.

Hirdetés

A korábbi generációkban x500-ig ment csak le az AMD, RX 7500-at azonban nem jelentettek még be, így elképzelhető, hogy ezúttal átugorják ezt a lépcsőt, és tényleg alsó polcos hardverekkel próbálnak pénzt csinálni.

Az RX 7600 2048 RDNA 3-as stream processzort, 32 CU-t, 8 GB GDDR6 memóriát (128-bites buszon) és 2655 MHz-es órajelet kínál. Ha ehhez képest az RX 7400 1280 stream processzorral érkezik, akkor az már komoly teljesítménybeli ugrást jelenthet a Ryzen 7 8700G APU-hoz képest, miközben az RX 7600 eladásait sem kannibalizálja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.