Hirdetés

Ennyibe kerülhet a PlayStation 5 Pro



|

Egy sűrűn szivárogtató szakújságíró osztotta meg értesüléseit a nyilvánossággal.

Hirdetés

James Grubb nevével elég sűrűn találkoznak a gamerek, ugyanis a Giant Bomb (a GameSpot testvérlapja) újságírója nem nagyon szokta hétpecsétest titokként megőrizni, ha olyan izgalmas információ jut a birtokába, amit anélkül megoszthat, hogy kárt tenne a szakmai reputációjában. A minap a Game Mess Mornings podcastben szakértett, ahol a PlayStation 5 erősebb változatáról is beszélt, amit a köznyelvben PlayStation 5 Próként emlegetnek, holott egyáltalán nem biztos, hogy ez lesz a neve.

Grubb a műsorban azokra a beszámolókra reagált, amelyek szerint a múlt héten lezajlott gamescomon, Európa legnagyobb videojátékos expóján számos fejlesztő nyílt titokként kezelte a konzolváltozat létezését.

Hirdetés

Erre mondta azt az újságíró, hogy a legfrissebb értesülései szerint a Sony még ebben az évben piacra kívánja dobni az erősebb PS5-öt. Úgy tudja, hogy szemben a rajongók által régóta várt nagyszabású PlayStation Showcase-zel, szeptember végére "csak" egy State of Play eseményt szervez a konzolgyártó, s bár nincs arról 100 százalékig meggyőződve, hogy ezen mutatkozhat be a PlayStation 5 Pro, abszolút elképzelhetőnek tartja.

Ennek függvényében októberi vagy novemberi megjelenést valószínűsít, ami pedig az árat illeti, adók nélkül 600 dollárra (kb. 212 ezer forint) számít, de még a 700 dolláros (kb. 247 ezer forint) árcédulát sem zárná ki. Viszonyításként érdemes megemlíteni, hogy a PlayStation 5-öt 499 (+adó), annak lemezolvasó nélküli kiadását pedig 399 dollárért (+adó) kínálta 2020 novemberében a Sony.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.