Hirdetés

Elkészült az első Xbox kézi konzol, de a Microsoftnak nincs sok köze hozzá



|

Egy elkötelezett modder építette meg az eredeti Xboxot alapként használva.

Hirdetés

Amennyiben nem tévednek a Microsoft terveit megszellőztető bennfentesek, akkor a következő, immáron tizedik konzolgenerációnak is várhatóan két hardverrel futnak majd neki a redmondiak. Számíthatunk azonban egy fontos különbségre, mert míg az Xbox Series X utódjának ugyanúgy a nappali lesz az otthona, mint előtte minden egyes konzolnak a zöldektől, addig az Xbox Series S helyébe lépő gépet már úgy tervezik meg, hogy a Nintendo Switchhez, a Steam Deckhez és a többi kézi konzolhoz hasonló élményt nyújtson.

Ettől azonban még évekre vagyunk, és figyelembe véve, hogy a videojáték-iparon milyen gyorsan követik egymást a trendek, még azt sem zárhatjuk ki, hogy teljesen máshogy néz majd ki a generációváltás a Microsoft részéről, mint ahogy azt most feltételezzük.

Hirdetés

A redmondiak állítólagos kézi konzoljával ellentétben az a gép valódi, mi több, működik is, amit egy lelkes modder és Xbox-rajongó, bizonyos Redherring32 hozott össze az első, még 2001-ben debütált Xbox alapján. Ehhez több hónapnyi munkával, tucatnyi, kimondottan a projekthez tervezett, egyedi nyomtatott áramkört is bevetve átalakította a hatodik generációs konzol alaplapját, hogy be tudja fogadni az új gépház, amelyet 480p felbontású, 9 hüvelykes kijelzővel látott el. A kézi konzol emellett Wi-Fi 6-támogatást kapott, hogy bárhol lehessen multizni, sőt a modder még a gyorstöltést is megoldotta.

Redherring32 egyértelműen nem azért vágott bele ebbe a projektbe, hogy pénzt keressen vele, ennek szellemében a GitHubon nyilvánossá tette a tervrajzokat, a teljes útmutatót és minden egyebet, ami ahhoz szükséges, hogy kellő hozzáértés birtokában lemásoljuk, esetleg tökéletesítsük a koncepciót.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.