Hirdetés

Ekkor jelenhet meg a Nintendo Switch 2



|

Egy kiegészítőket gyártó vállalat vezetője szerint lényegében rajtra kész a Nintendo következő generációs hordozható konzolja.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban több érdekes pletyka is szárnyra kapott a Nintendo Switch utódjával kapcsolatban: egyebek mellett jelentős drágulást, a későbbi megjelenést, gyorsabb töltést és hatékonyabb hűtést, valamint erősebb, de a rendszere által visszafogott hardvert emlegettek a szivárogtatók. Egyedül a Nintendo nem nyilatkozott még arról, hogy pontosan mire lesz képes, mikor érkezik, illetve mennyibe kerül majd a konzol, aminek nem is biztos, hogy Switch 2 lesz a neve.

Mindenesetre az imént taglalt nem hivatalos értesülések sorába jól illeszkedik az a hír is, amelynek a forrás a videojátékos kiegészítőket gyártó Blade. A spanyol vállalat ügyvezetője, Ruben Mercado a Vandal podcastjában arról beszélt, hogy úgy hiszi, a konzol voltaképpen elkészült, és már csak arra vár, hogy a Nintendo piacra dobja.

Hirdetés

Emellett azt is állította, hogy ők maguk már hozzáférnek a Switch-utód majdnem végleges verziójához, és úgy gondolja, hogy a konzol 2025 márciusában vagy áprilisában debütál majd meg világszerte. Az utóbbival egyébként nem is lőne feltétlenül mellé, mivel a Nintendo állítólag több fejlesztőt is arról tájékoztatott, hogy a konzol nem jelenik meg az aktuális pénzügyi év vége, tehát 2025. március 31-e előtt. Mercado szerint minden az anyagiakon múlik, azaz ha az utolsó hónapokban a konzolgyártó elvárásai alatt marad az értékesített Switchek példányszáma, akkor már márciusban  a boltok polcaira kerülhet az új konzol.

A Blade ügyvezetője reagált arra a korábbi pletykára is, mely szerint a Switch 2 lecsatolható vezérlői mágnesesek lesznek. Szerinte a Nintendo gondoskodott egy olyan zármechanizmusról, ami a helyükön tartja majd a Joy-Conokat. Megjegyezte továbbá, hogy az analóg karokra szánt burkolatok, amelyeket gyártanak, nem lesznek kompatibilisek az új eszközzel, mert az a korábbiaktól eltérő analógokat kapott.

Ha a megjelenés tekintetében nem is vehető készpénznek Mercado állítása, amit a Joy-Conokról és pláne az analógokról mondott, jó eséllyel megfelelnek a valóságnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.