Hirdetés

Egy rakás fejlesztéssel érkezik a ROG Ally X



|

Bemutatta az ASUS hordozható PC-konzoljának új változatát, ami főleg hardveres téren villant nagyot.

Hirdetés

Kereken egy évvel ezelőtt debütált az ASUS ROG Ally nevet viselő PC-konzolja, amivel hardveresen nem volt nagy gond, inkább a gördülékeny felhasználói élmény hiánya okozott problémát. Nem tudni még, mennyit javítanak ezen az ROG Ally X-nél, a bejelentéskor a gyártó a hardveres fejlesztésekre helyezte a hangsúlyt, de azt is elárulta, hogy a szoftveres oldalon is komoly előrelépésekre számíthatunk - méghozzá olyan változtatásokra, amelyeket a felhasználók kértek.

A Computex 2024-es kiállítás -1. napján az ASUS végre azt is elárulta, mikor lehet lecsapni az első ROG Ally X gépekre: ez július végére várható. A megújult, de még véletlenül sem 2-es számmal jelzett gépben ugyanaz az AMD Ryzen Z1 Extreme processzor dolgozik, mint elődjében, viszont 1 TB M.2 2280 SSD tárhellyel, 24(!) GB LPDDR5-7500 RAM-mal, és egy a korábbinál kétszer nagyobb, 80 Wh-s akkumulátorral szerelik. Fontos újdonság, hogy az SSD szabványos és könnyedén cserélhető, illetve az, hogy a megduplázott akkumulátor ellenére csupán leheletnyivel nőtt csak az Ally X mérete.

Hirdetés

Javítanak továbbá az ergonómiáján, hogy kényelmesebb legyen tartani, illetve jobban hűtse magát, viszont 70 g-mal nehezebb lesz - ezt próbálják a megfelelő súlyelosztással kompenzálni, így állítólag használat közben könnyebbnek érezhetjük, mint amennyi valójában (678 g). A ventilátorok 23%-kal kisebbek, de 50%-kkal vastagabbak a lapátjaik, hogy jobb legyen a légáramlás.

Több RAM, nagyobb SSD, USB4, jobb hűtés és megduplázott akku - ezek a legfőbb újdonságai az új ROG Ally X-nek
Több RAM, nagyobb SSD, USB4, jobb hűtés és megduplázott akku - ezek a legfőbb újdonságai az új ROG Ally X-nek

A fehér külsőt feketére cserélik, a markolatok mélyebbek és lekerekítettebbek, a ravaszokat könnyebb megnyomni, a hátsó programozható gombok pedig kisebbek, hogy ne aktiváljuk őket véletlenül. Az analógok tartósabbá válnak, a D-pad precízebb lesz.

A gombokon is javítottak
A gombokon is javítottak

Az XG Mobile portot elhagyták a mérnökök, helyette két USB-C portot használhatsz, melyek egyike Thunderbolt-kompatibilis USB4-csatlakozás, ez pedig használható külső dokkolókkal és eGPU-kkal is.

A gépen továbbra is Windows 11 Home fut, amit az Armoury Crate SE 1.5-ös változata próbál kényelmesen használhatóvá tenni, de nagyon kíváncsiak vagyunk, mennyire sikerül ez. Júniusban tesztlaborunkba is megérkezik a ROG Ally X, és hamarosan részletes tesztjét is olvashatjátok nálunk. A termék hazai ára is ismert, 379 990 forintot kérnek majd érte a hazai szaküzletekben.

Az Armoury Crate új verziójára leszünk nagyon kíváncsiak
Az Armoury Crate új verziójára leszünk nagyon kíváncsiak

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.