Hirdetés

A Sony különleges PS5 konzolokkal ünnepli a PlayStation 30. évfordulóját



|

A klasszikus konzolt idézi a limitált PlayStation 30th Anniversary Collection.

Hirdetés

November 7-én jelenik meg a PS5 továbbfejlesztett változata, a PlayStation 5 Pro, amelyben 67%-kal nagyobb GPU és egy 28 százalékkal gyorsabb RAM dolgozik, így a renderelési sebesség akár 45%-kal is nőhet, míg a ray tracing esetében kétszer-háromszor is gyorsabban számol a konzol az alapgépnél. Az újdonságok listáját erősíti a gépi tanulásra épülő, AI-alapú felskálázás (PSSR) is, amelyből profitálhatnak a saját fejlesztésű és külsős videojátékok is, ugyanakkor a PS5 Pro 800 eurós árcédulája sokaknál kiverte a biztosítékot. 

Az új konzol előrendelése szeptember 26-án indul, a legnagyobb PlayStation-rajongóknak pedig érdemes lehet megfontolni, hogy nem az alapváltozatra fizetnek be, hanem egy limitált kiadásra, amit a Sony a PlayStation 1 30. évfordulója alkalmából dob piacra (bár a PS1 csak 1995 szeptemberében jutott el az amerikai és európai piacokra, Japánban 1994. december 3-án rajtolt el). 

Hirdetés

A Sony egy hivatalos blogposztban jelentette be a PlayStation 5 és a PlayStation 5 Pro ünnepi verzióját a PlayStation 30th Anniversary Collection keretében, amelynek következtében mindkettő konzol megkapta a PS1 stílusát a PlayStation eredeti logójával együtt. A PlayStation 5 Pro 30th Anniversary Limited Edition BundIe a konzol mellett tartalmaz tematikus kiegészítőket is (a DualSense Edge kontrollert, a hozzá tartozó töltőállomást, egy függőleges állványt és egy töltőkábelt), valamint extrákat is (egyedi csatlakozó, kábelkötegelő, gemkapocs, poszter és matrica). 

A PlayStation 5 Digital Edition - 30th Anniversary Limited Edition Bundle felhozatalát pedig a PS1 stílusú konzol, a hozzá illő limitált tartozékok (DualSense kontroller, a külön megvásárolható lemezmeghajtóhoz egyedi borító, valamint egy függőleges állvány), valamint az előbb említett extrák teszik ki. A poszter egyébként szintén limitált, és a 30 verzió közül véletlenszerűen kerül be egy. Aki nem akar egy teljes konzolra beruházni, az nosztalgiázhat a PS1-stílusú DualSense-zel vagy a PlayStation Portallal is, amik szintén kapnak ünnepi kiadást. 

A vállalat felhívta rá a figyelmet, hogy az ünnepi kiadásokat erősen korlátozott számban fogják értékesíteni, a PS5 Pro csomag esetében ez 12300 darabot jelent, és mindegyik egyedi számozást kap. A tematikus Pro Bundle, a Portal és a DualSense előrendelése szeptember 26-án indul, a sima PS5-é október 10-én. A PlayStation 30th Anniversary Collection november 21-én fog megjelenni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.