Hirdetés

Végre valahára megérkezett a világ legrózsaszínebb mobilja, amitől igazán Barbie-nak érezheted magad



|

A digitális detoxra is alkalmas telefon mellett rengeteg trendi kiegészítő vár, és bekapcsolás után sem ér véget a meglepetések sora.

Hirdetés

Nagyon sokan eltemették már az okostelefonok előtti időkből származó, ma már csak lekezelően butafonoknak nevezett készülékeket. Pedig kereslet mind a mai napig van rájuk, és amikor egy-egy jó darab elkészül, bizony a nosztalgiafaktort is sikerül elkapni, ami rengeteg felhasználót bír rá arra, hogy vegyen egy ilyen készüléket magának (mondjuk a Nokia 3210-essel ez pont nem jött össze. Tesztünket itt olvashatjátok). A HMD azóta szakított a Nokiával és saját márkanév alatt ontja magából az okostelefonokat és az egyszerűbb eszközkészletű feature phone-okat. Utóbbiból most egy olyat sikerült alkotni, amin garantáltan mindenkinek megakad a szeme. Ez a HMD Barbie Phone!

Nem késett el?

A tavaly nagy sikert aratott mozifilm a Mattel egyik arany tojást tojó tyúkját ismét a rivaldafénybe tolta, ennek farvizén számtalan gyártó adott el tonnaszámra rózsaszín termékeket. A HMD viszont úgy gondolta, kivár, és csak most, 2024 nyár végén dobja piacra a HMD Barbie Phone-t, amely egy flip phone és természetesen feature telefon, vagyis az okostelefonok szolgáltatáskészletével nem rendelkezik.

Hirdetés

A Barbie telefon nem titkoltan a digitális detox mozgalmat hivatott népszerűsíteni a fiatalok körében (is), de ahhoz, hogy igazán vonzó legyen, számtalan extra kört is futott a HMD. Már a telefon kicsomagolása is óriási élmény, ráadásul nem csupán egy szimpla dobozban heverő mobil fogad, hanem a flip telefon mellé temérdek kiegészítőt is kapsz. Például két hátlapot: az 1992-es Totally Hair Barbie élénk mintáit, vagy a "vintage szív" dizájnt pattinthatod fel. Gyöngyös telefontartó is jár a mobilhoz, mini kiegészítők és fityegők, mint például egy apró görkorcsolya, vagy fagyi. Ezekkel feldíszítheted telefonodat, sőt strasszal kirakott, szivárványos, virágos vagy flamingós matricákat is felragaszthatsz.

Facebook nincsen, de rózsaszín Snake és Barbie meditációs applikáció van
Facebook nincsen, de rózsaszín Snake és Barbie meditációs applikáció van

Azok a bizonyos apró részletek

Észrevehettétek, hogy a telefonról túl sokat nem írtunk eddig. Ez nem véletlen, ha a körítést nem nézed, egy S30+ OS-t futtató, szimpla 4G-s feature phone-ról van szó, aminél az extrák kimerülnek abban, hogy például 0,3 MP-es kamera van benne, és zseblámpaként is használható a LED-es villanója.

A HMD azonban tett róla, hogy használatakor se ezzel foglalkozz. Például a cserélhető akkumulátor rózsaszín, amikor pedig először bekapcsolod, lelekes "Hi, Barbie!" köszöntéssel fogad a mobilod. Véleményünk szerint a legnagyobb ötlettel is itt fogsz találkozni, ugyanis

az új mobilon máris ott lesz egy nem fogadott hívás Kentől!

a menüikonok természetesen mind rózsaszínűek és a Barbie dizájnját követik, sőt még a Snake játék is rózsaszínre váltott. Extra appot, mint például Facebook klienst nem kapsz, de az Opera Mini böngésző továbbra is ott van, ha mindenképpen szeretnél mini kijelzőn kínszenvedősen netezni. Azért némi Barbie-különlegességre futotta a fejlesztőktől: van például BarbieMeditation applikáció, a mobil ad neked "digitális egyensúly tippeket", és a beállítások között öngondoskodási emlékeztetőket is találsz - de hogy ezek pontosan mit takarhatnak és mennyire hasznosak, azt sajnos egyelőre nem tudjuk. Ami viszont természetesen kötelező volt, azok a Barbie hangeffektek és csengőhangok. Ha még tovább kutakodsz, a kamera applikációban Barbie-filtert aktiválhatsz, és néhány titkos kód is felfedezésre vár (például #barbie#).

Állítólag felmérés bizonyítja, hogy a fiatalok szeretnének kevesebbet lógni a közösségi médián
Állítólag felmérés bizonyítja, hogy a fiatalok szeretnének kevesebbet lógni a közösségi médián

Ha máris elkapott a Barbie-láz, vagy soha ki sem jöttél belőle, esetleg a képek láttán tudod, hogy neked, vagy szerettednek azonnal kell egy ilyen csecsebecse, megvásárolhatod a készüléket minden körítéssel együtt (lecsupaszított változat nem készül), de készülj fel, hogy ez a kör nem lesz olcsó: 49 990 forintot kérnek egy ilyen kütyüért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.