Hirdetés

Változtatott a Facebook azon, hogyan hívja fel a figyelmet az AI-jal készült tartalmakra



|

A fotósok panaszkodtak rá, hogy a rendszer olyan képeknél is jelezte a mesterséges intelligencia bevonását, ahol PhotoShop segített.

Hirdetés

A közelmúltban két fontos funkcióval is bővült a Facebook: a Messenger egy kicsit jobb lett azzal, hogy bevezették az üzenetek rögzítésének lehetőségét, a másiknál pedig a Meta azzal igyekezett felvenni a harcot a mesterséges intelligencia segítségével készített tartalmak elharapódzásával úgy, hogy az Instagram és a Facebook esetében is bevezették a Made with AI címkét. 

De a gyakorlatban nem úgy sült el a funkció bevezetése májusban, ahogy szerették volna, ugyanis a Facebook algoritmusa egyes nem generált képekről is azt hitte, hogy AI-jal készültek. Számos fotós panaszkodott arra, hogy a rendszer egy kép egyszerű szerkesztése és színezése után is az említett plecsnivel ruházta fel a képet, többek között a Fehér Ház egyik korábbi munkatársa is köztük volt. A Meta szóvivője akkor azt nyilatkozta, hogy felülvizsgálják a funkciót, és igyekeznek megoldani, hogy a címkék megfelelően tükrözzék a képeken használt mesterséges intelligencia mennyiségét. 

Hirdetés

A vállalat azzal reagált a felmerült problémára, hogy változtatott a plecsni szövegén. Július elsejétől kezdődően a mesterséges intelligenciához kötődő tartalmakat egy AI Info címkével látják el, amelyre kattintva további információkat kaphatunk a generatív AI közreműködéséről, azonban ebből nem derül majd ki, hogy milyen mesterséges intelligenciával kapcsolatos eszközöket használt a készítő. 

A Meta azzal indokolta a változtatást, hogy a Made with AI címke "nem mindig felelt meg az emberek elvárásainak, és nem mindig adott elég kontextust". Bár a Meta nem nevezte meg a fotósok által használt Adobe Photoshopot kiváltó okként, a vállalat a közleményében azért elmondta, hogy néhány olyan tartalmat is megjelöltek, amely mesterséges intelligenciával végzett kisebb módosításokat tartalmazott, például retusálást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.