Hirdetés

Újra használható Magyarországon az Uber



|

A cég és a márka visszatért, de nem pont ugyanazt az élményt kínálják, mint annak idején.

Hirdetés

A világ azon pontjain, ahol a taxisok nem harcoltak ki hatósági árazást, az Uber az autós személyszállítás olcsóbb alternatívája, ami nem csak kedvező áraival, de könnyen használható, hasznos információkkal szolgáló appjával is felülmúlta a taxikat. Nyolc évvel ezelőtt azonban ellehetetlenült a működése, hiszen csak úgy üzemelhetett volna tovább, ha taxitársasággá válik, és megfelel minden előírásnak az autók sárgára fóliázásától az egységes árazásig.

Most egy trükkel, de mégis visszatért Budapestre: az utcákon már láthatók az Uber Taxik, amiket a hivatalos alkalmazást használva érhetünk el, ám ugyanúgy sárgák, mint más szolgáltatók autói, és ugyanúgy a hatóságilag meghatározott tarifák érvényesek rájuk.

Hirdetés

Az Uber a Főtaxival szövetkezett, ám a szolgáltatás 2500 saját sofőrrel és egyedi jelzésű autókkal indult el. A sofőrök akkor állnak munkába és annyit dolgoznak, amennyit szeretnének, a Telex által az Uber Magyarország ügyvezetőjével, Kardos Eszterrel készített interjúban szereplő információk szerint százalékot kell fizetniük a fuvardíjból - ez viszont az első három hónapban 0% azoknak, akik május 24-éig sikerrel regisztráltak, és 5% mindenki másnak. Az Uber csak a platformot szolgáltatja, az alkalmazást annak minden, az utasok és a sofőrök számára is hasznos funkciójával.

Az Uber alkalmazás egyelőre promóciós árakat mutat, illetve láthatók benne a Lime elektromos rollerei, azok becsült díjai is alternatívaként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.