Hirdetés

Újabb páciensbe ültették be a Neuralink agychipjét



|

Elon Musk szerint sikeresen lezajlott a második műtét.

Hirdetés

Január végén kapta meg az első ember Elon Musk agyba ültethető, Neuralink chipjét, amellyel kapcsolatban kifejezetten ígéretesek voltak a kezdeti visszajelzések. 100 nappal a műtét után azonban kiderült, hogy a Neuralink első emberi alanyának agyba ültetett implantátuma hibásan működik, bár azt állították, hogy a páciens állítólag nincs veszélyben. Nem tudni, hogy milyen kedvezőtlen információkat hallgat el a vállalat ezzel kapcsolatban, de egy biztos: Muskék nem terveznek lassítani.

A Neuralink alapítója nemrégiben Lex Fridman podcastjének a vendége volt, ahol közel 9 órán át mesélt a Neuralinkről és az emberiség jövőjéről. A beszélgetés során Musk elhintette, hogy a vállalat sikeresen ültette be az eszközt a második páciens agyába, aki egy búvárbaleset során bénult le.

Hirdetés

"Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik, rendkívül jól sikerült a második implantátum. Sok a jel, sok elektróda aktiválódik. Nagyon jól működik."

- fogalmazott Musk a beültetéssel kapcsolatban.

Musk nem árulta el, hogy a Neuralink mikor végezte el a második beültetést, azt viszont elmondta, hogy idén várhatóan további nyolc páciensnek biztosítja az implantátumokat a klinikai vizsgálatok részeként.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.