Hirdetés

Úgy tűnik, az Apple az iPhone 16-os készülékcsaládon belül nagy egységesítésre készül



|

Állítólag ugyanazt a chipet fogják használni mind a négy modellhez.

Hirdetés

Az Apple legnagyobb rajongói valószínűleg már tűkön ülve várják az új széria megérkezését. Már nem tart túl sokáig ez az időszak, hiszen az iPhone 16-os készülékcsalád valószínűleg a szokásokhoz híven valamikor szeptember során meg fog érkezni. Az alapkészülék és a három bővített modell azonban egy lényeges dologban újdonságot hoz az összes korábbi szériához képest.

Míg korábban a Standard és a Plus névvel fémjelzett kivitel mindig a megelőző széria Pro és Pro Max készülékeinek chipjét kapták, most az iPhone 16-osok esetében megtörni látszik ez a szokás. A hírek szerint az Apple az új széria mindegyik tagját A18-as chippel fogja ellátni.

Mégpedig azon okból kifolyólag, hogy az érkező Apple Intelligence minden változaton gond nélkül fusson. Annyiban őrzik csak meg a korábbi szegregációt, hogy a két Pro modellbe egy továbbfejlesztett, úgynevezett A18 Pro változat fog kerülni. Az információ egy bizonyos Nicolás Alvareztől származik, aki az Apple backendjében szúrta ki a kódolt infót.

Hirdetés

A jelentés szerint a kiszivárgott kód öt új modellszámot fed fel (iPhone17,1-től iPhone 17,5-ig), amelyek mindegyike közös azonosítóval rendelkezik, ami több, mint valószínű, hogy egy egységes chipcsaládot jelent. Az első négy kód evidens, hogy a négy megszokott készülékhez tartozik, azonban az ötödik elképzelhető, hogy egy új iPhone SE-t takar.

A Pro változatok kaphatnak jobb kamera és játékfunkciókat, esetleg extra GPU-magokat. Ezzel a lépéssel egyébként az Apple olyan versenytársak üzleti gyakorlatára vált át, mint a Samsung, vagy a Google, akik már régóta ugyanazt a chipkészletet használják sorozataik minden tagjában, annak ellenére, hogy több más dologban - kijelzőméret, akkumulátorkapacitás…stb. - is eltérő kondíciókkal bírnak.

Az iPhone-nak végül azért kellett szakítania évek óta tartó gyakorlatával, mert az érkező AI-platform jelentős erőforrásokat igényel. Valószínűleg a kulcsfontosságú újdonságot szeretnék az összes modellváltozatnak egyformán biztosítani.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.