Hirdetés

Tűzoltók szabadítottak ki egy gyermeket nagyszülei napon álló Teslájából



|

Az autó minden ajtaja és ablaka lezárt, miután lemerült az akkumulátor.

Hirdetés

Itt a nyár, és nem sokat váratott magára az első hőhullám sem. Bár ilyenkor nem telik el úgy hét, hogy ne lenne tele minden híradás tűző napon álló autóban felejtett gyerekek és kisállatok történeteivel, sajnos még mindig van, aki nem fogja fel, hogy életveszélyt jelent akár csak percekre is a forró napon álló járműben hagyni bárkit.

A veszély fokozottan fennáll olyan tisztán elektromos járműveknél, amelyek az akkumulátor lemerülése után automatikusan lezárják az autó minden zárját, és az ablakot sem tudják felhúzni. Ilyenek többek között az Elon Musk által jegyzett járműgyártó cég, a Tesla modelljei is.

A napokban az arizonai Scottsdale-ben történt meg az, hogy egy Tesla Y tulajdonosa, bizonyos Rene Sanchez állatkertbe vitte volna húsz hónapos unokáját, de egy szerencsétlen eset keresztülhúzta számításait. Épp csak bekötötte a gyereket, amikor az autó lemerült és lezárt.

Hirdetés

Az autó rémült gazdája, miután sehogy sem járt sikerrel, kénytelen volt tárcsázni a segélyhívó számát, ahonnan azonnal mentőt és tűzoltót küldtek a helyszínre. A riadalmat az is indokolta, hogy aznap 40 fokos hőség volt. A történet végül egy baltával betört ablakkal végződött, de mindez olyan gyorsan zajlott le, hogy a gyermeknek az ijedelmen túl nem esett baja.

Igaz, hogy az ilyen esetekre az Y Modellekben van egy biztonsági retesz, melyet használva kijuthatunk az akksi lemerülése után is a járműből. Jelen esetben ez azonban nem sokat számított, hiszen az alig több mint másfél éves gyermek ezt ha megtalálja sem biztos, hogy használni is tudja. Sanchez unokája egyébként nem esett kétségbe. Nyugodtan kivárta az anyósülésben, míg kiszabadították.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.