Hirdetés

Továbbra is keresik a Kriptokirálynőt: ötmillió dollár ütheti a nyomravezető markát



|

Mindeközben egyesek azt feltételezik, hogy Ruja Ignatovát már rég meggyilkolták.

Hirdetés

2022 júliusában számoltunk be arról, hogy az FBI egyik legkeresettebb szökevényévé vált a Cryptoqueen, azaz Kriptokirálynő néven emlegetett Ruja Ignatova, aki 2014-ben alapított cégén keresztül több mint 4 milliárd dollárt lopott áldozataitól. A 44 éves, Bulgáriában született, német állampolgárságú nő ellen először 2017 októberében indítványoztak elfogatóparancsot, ám azóta sem bukkantak rá.

Egyes jelentések alapján az elmúlt évek során Ignatova több európai államban is megfordult, viszont a hatóságoknak nem sikerült elfogniuk. A hölgy már 2022-ben felkerült az FBI által legjobban keresett bűnözők top10-es listájára - a nyomravezetői díj ekkor még 100 ezer dollár volt, amit valamivel később 250 ezer dollárra emeltek.

Hirdetés

A BBC a minap arról adott hírt, hogy egy, a Kriptokirálynő letartóztatását segítő információ mostantól 5 millió dollárt (közel 2 milliárd forintot) ér, miután az amerikai hatóságok ismételten megemelték a nyomravezetői díj összegét.

A brit közszolgálati csatorna nemrégiben egy dokumentumműsorban vizsgálta részletesen a nő esetét. Nagyon úgy tűnik, hogy Ignatova több szálon is kötődött a bolgár alvilághoz, mi több, eltűnésében a szófiai maffia is jelentős szerepet játszhatott. Ezen információk alapján még az is elképzelhető, hogy a Kriptokirálynőt már rég meggyilkolták.

A műsor készítője, Jamie Bartlett elmondása alapján az FBI a nyomravezetői díj emelésével elsősorban a nő közvetlen környezetét célozza.

"Százezer dollár nem akkora összeg, amekkorától egy bűnszervezet valamilyen alacsonyabb rangú tagja, vagy egy testőr kísértésbe esik és tárcsázza az FBI forródrótját. Ötmillió dollárért talán megteszik."

- fogalmazott Bartlett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.