Hirdetés

Top 5 OSD alkalmazás Windowshoz



|

Szeretnéd a számítógéped néhány paraméterét folyamatosan nyomon követni? Öt OSD programot mutatunk erre a célra.

Hirdetés

Számtalan oka lehet annak, ha szeretnél néhány rendszerparamétert folyamatosan ellenőrizni: a CPU és a GPU terheltsége mellett praktikus lehet, ha látod az éppen lefoglalt RAM mennyiségét, egy új processzorhűtő kipróbálásakor pedig nem árt, ha legalább pár napig figyeled, hogy játék vagy intenzív munka mellett mennyire lesz forrófejű a CPU. Ezt a feladatot a legkönnyebben egy OSD-alkalmazás segítségével tudod megvalósítani. Mutatunk közülük ötöt.

MSI Afterburner

Ha bármilyen, a videokártyával kapcsolatos információra van szükséged, akkor az MSI Afterburner lesz a te barátod - amely neve ellenére nemcsak az MSI által gyártott kártyákkal működik, hanem bármilyen GPU-val, függetlenül attól is, hogy NVIDIA vagy AMD kártyáról van-e szó. Noha az alkalmazás sokkal több annál, mint egy sima OSD-app, számunkra most az a fontos, hogy lehetőséget nyújt a terheltségi- és RAM-adatok vagy akár még az aktuális fps-érték megjelenítésére is.

Letöltés

Windows Game Bar

A Windows Game Bar sok egyéb mellett arra is képes, hogy egy kis ablakban folyamatosan mutassa a processzor és a grafikus vezérlő terheltségét, valamint a RAM és a VRAM aktuális kihasználtságát. Ezekhez a paraméterekhez ráadásul egy grafikon is társul, amely az elmúlt 60 másodperc adatait mutatja, ami diagnosztikai szempontból roppant hasznos. Az ablak kétféle méretben jeleníthető meg, a felsoroltakon kívül extra információt viszont nem kérhetsz. Az azért hasznos, hogy a hátterét akár teljesen átlátszóra is állíthatod.

Hirdetés

Aida64

Az Aida64 az egyik legjobb rendszerdiagnosztikai szoftver, amely nem mellesleg OSD-panellel is rendelkezik. Ennek a panelnek az érdekessége az, hogy nem fix információkat mutat, hanem saját magad állíthatod össze, hogy mi az, amit szeretnél látni benne. A lista pedig igen terjedelmes; terheltségi adatok, hőmérséklet-információk, ventilátorok forgási sebessége vagy akár még az alaplapi feszültségértékek is monitorozhatók.

Letöltés

Cfos

A Cfos egy olyan alkalmazás, amely az internetkapcsolat sebességét optimalizálja; egyrészt mindig gondoskodik arról, hogy a visszagazoló csomagok prioritást élvezzenek, másrészt lehetőséget ad arra is, hogy az internetre kiengedett szoftverek között prioritási sorrendet állíts fel. Mindezek mellett képes rá, hogy egy apró ablakban (aminek megjelenését rengeteg séma közül választhatod ki) folyamatosan mutassa az aktuális le- és feltöltési sebességet.

Letöltés

Gigabyte SIV

Nemcsak a videokártya gyártók, hanem az alaplapgyártók is szoktak olyan alkalmazást készíteni, amivel a rendszerparaméterek ellenőrizhetők - ezek a szoftverek elsősorban a processzor működési frekvenciáját, a memória órajelét, a hőmérsékleti adatokat, valamint a feszültségeket és ventilátor-fordulatszámokat mutatják. A Gigabyte SIV csak a gyártó saját termékeivel használható, viszont természetesen más gyártók is rendelkez(het)nek saját alkalmazással.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.