Hirdetés

Tokióba viszi a világ legjobb fiatal feltalálóit a Red Bull, magyarok is jelentkezhetnek



|

Idén a japán főváros ad otthont az izgalmas innovációkat bemutató Red Bull Basement versenynek.

Hirdetés

Kilenc évvel ezelőtt, 2015-ben született meg a Red Bull Basement nevű kezdeményezés, amely lehetőséget ad rá, hogy a fiatal feltalálók ötletei  ténylegesen ki is bontakozhassanak ahelyett, hogy a fiók mélyébe süllyesztett skiccként végzik. Ráadásul ezek az innovációk még kedvező hatást is gyakorolnak a világra. Ilyen volt 2020-ban Popovics Kinga és Guthy Máté TOP 10-es IWI-projektje, amely a termékek vízindexét jeleníti meg, de egy évre rá Lengyel Kristóf energiafelhasználást optimalizáló alkalmazása is bejutott a döntőbe.

Popovics Kinga és Guthy Máté
Popovics Kinga és Guthy Máté

A Red Bull Basement története során bemutattak már elhasznált mosóvizet újrahasznosító mosógépet és hanghullámokat elektromossággá formáló eszközt is, nem egy elképzelésen az esemény után s dolgoztak, továbbfejlesztve, megvalósítva azt.

Lengyel Kristóf
Lengyel Kristóf

Hirdetés

Az idei megmérettetésen már a mesterséges intelligenciát is segítségül hívhatják az egyetemista versenyzők a megvalósítás és üzleti terveik elkészítése során, akik november 5-éig jelentkezhetnek egyénileg vagy kétfős csapatokban. Egy szakmai zsűri választja majd ki minden országból a legjobb pályázót vagy pályázókat, akik aztán szakértőktől és mentoroktól kapnak segítséget ötletük továbbfejlesztéséhez, hogy végül december 2-a és 6-a között bemutathassák a kidolgozott koncepciót a tokiói döntőben.

A nyertes, illetve nyertes csapat olyan lehetőséget kap, ami csak keveseknek adatik meg: nem elég, hogy a híres kaliforniai Szilícium-völgybe utazhatnak, de még személyre szabott mentorálást is kapnak, miközben kapcsolatot építhetnek az iparág vezetőivel.

A Red Bull Basementtel kapcsolatos további információkat megtalálod a hivatalos oldalon.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.