Hirdetés

Több országban is visszahívják a sajátmárkás Telekom mobilokat, de mi a helyzet Magyarországgal?



|

Magyarázat nélkül, azonnali hatállyal több országban is beszüntette új T Phone 2 Pro 5G mobiljának forgalmazását a Telekom/T-Mobile. Megkérdeztük a magyar Telekomot az indokról.

Hirdetés

Tavaly jelentkezett először sajátmárkás mobiltelefonokkal a magyar Telekom, az egyik készülék járt is nálunk teszten. Már akkor a belépőszint volt a fő célpont, ahol mérsékelt sikereket ért el a cég, ám ez épp elég volt ahhoz, hogy 2024-ben újabb, fejlettebb T Phone telefonokat hozzon forgalomba. A T Phone 2 Pro szintén vendégünk volt egy tesztre, és nem is voltunk róla rossz véleménnyel, hiszen 100 ezer forint alatt kínál elegendő teljesítményt, jó szoftveres támogatást, 5G-t és eSIM-kezelést. Most viszont olyan hírek kaptak szárnyra, miszerint gond van a készülékekkel - olyan nagy gond, amit távoli firmware-frissítéssel nem lehet orvosolni. Ezen híresztelés igazságalapjának jártunk utána a hazai Telekomnál.

Az egyes piacokon T-Mobile Revvl 7 Pro-ként is ismert telefont a Wingtech kínai gyártó készíti és "matricázza" fel a Telekom számára. Ez a gyártó amúgy több, másik nagy telefonos cégnek is készített már, és gyárt a mai napig telefonokat, vagyis nem újoncról van szó.

Most mégis valami hiba került a gépezetbe, egy kiszivárgott belső memó szerint ugyanis a szimpla T Phone 2-t nem, de a T Phone 2 Pro 5G-t, vagyis más néven a Revvl 7 Prót minden kirendeltségnek és eladó partnercégnek azonnal vissza kell küldenie a központba.

Hirdetés

Aggasztó, hogy a memó nem említi a visszahívás okát, csupán azt közli, hogy a visszaküldésnél a partnereknek azt a választ kell megjelölniük, hogy "a vásárló elégedetlen volt az eszközzel a használat során". A neten fellelhető kommentek alapján egyesek a megszakadozó hívásokra, mások a túlmelegedő vezeték nélküli töltésre panaszkodnak.

A visszahívás okát nem közölték
A visszahívás okát nem közölték

Természetesen nem hagytuk annyiban a pletykát, és a Magyar Telekomot is megkérdeztük a helyzetről, ami már csak azért is furcsa, mert a hazai cég weboldalán továbbra is rendelhető a készülék és több üzletben is azonnal megvásárolható. Az alábbi választ kaptuk, amit módosítás nélkül közlünk:

"A T Phone 2 Pro 5G Magyarországon jelenleg is elérhető, a készülékek nemzetközi értékesítése piacoktól függően hamarosan újraindul. A Telekomnál szolgáltatásaink, termékeink minősége a legfontosabb számunkra, így megerősítjük, hogy a T Phone 2 Pro 5G megfelel ezeknek a magas szintű elvárásoknak."

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.