Hirdetés

Szentté avatják „Isten influenszerét”, egy 15 éves fiatalt, aki a neten hirdette az igét



|

Ő lesz a katolikus egyház első Y-generációs szentje.

Hirdetés

Ma már nem lepődünk meg, ha misébe botlunk a YouTube-on, vagy a TikTokon olyan tartalmak jönnek szembe, amikben a Biblia tanításairól beszélnek fiatalok. A 2006-ban, mindössze 15 éves korában elhunyt Carlo Acutis viszont már jóval ezen platformok indulása előtt sokat tett azért, hogy a katolikusokat a neten keresztül tájékoztassa.

Mivel értett a Dreamweaverhez, a Javához, a C++-hoz, és elmélyült az Ubuntu rejtelmeiben is, technológiai zseninek tartották, sokszor segített másoknak: több weboldalt is létrehozott, köztük egy olyat, ami az eucharisztikus csodákat és Mária-jelenéseket gyűjtötte össze. Ezt négy nappal azelőtt élesítették, hogy leukémiában meghalt.

Hirdetés

Halála után rengetegen zarándokoltak el hozzá, temetésén is tömegek vettek részt, és két isteni csodát is neki tulajdonítanak: egy nőnek, aki ellátogatott az eseményre, eltűnt a rákos daganata, egy másik pedig kilenc hónappal a ceremónia után esett teherbe, holott elvileg nem lehetett volna gyereke.

2020-ban ünnepélyesen boldoggá avatták az "Isten influenszere" és "az internet védőszentje" jelzőkkel illetett fiatalt, és most a Vatikán bejelentette, hogy 2025-ben szentté fogják avatni. Eme elismerést azzal érdemelte ki, hogy hajléktalanoknak segített, iskolai zaklatás áldozatait védelmezte, illetve csodát tett azzal, hogy meggyógyított két gyermeket, miután hozzá imádkoztak. Egy 4-éves brazil fiatal egy ritka gyomorbetegségből gyógyult ki 2013-ban, idén májusban pedig egy Costa Rica-i hölgy súlyos fejsérülést szenvedett egy kerékpáros balesetben, de miután anyja Acutis sírjánál imádkozott, csodával határos módon meggyógyult.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.