Hirdetés

Számos új AI-funkciót jelentett be a Meta, mutatjuk mik ezek



|

Nem csak a virtuális valóság került előtérbe a Meta 2024-es Connect eseménye során.

Hirdetés

Tegnap előtt tartotta a Meta az éves nagy konferenciáját, a Connectet, ahol rengeteg virtuális valósággal kapcsolatos újdonság és fejlesztés került bemutatásra - ezekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Ezeken felül a mesterséges intelligencia alapú megoldások is az esemény szerves részét képezték, ami nem nagy meglepetés, tekintve, hogy Mark Zuckerberg már régóta hangoztatja az AI-ban rejlő lehetőségeket és azok fontosságát. Ennek egyenes következménye, hogy a technológia a jövőben még inkább beépül majd a vállalat alá tartozó közösségi médiaalkalmazásokba, amit a Connecten felvázolt tervek is megerősíteni látszanak.

Hirdetés

Továbbfejlesztett Meta AI

A törekvések részeként új "látásfunkciókkal" bővül a vállalat saját mesterséges intelligenciája, a Meta AI, ami képfelismerésre és azok leírására is képes lesz. Kérésre az adott fotót szerkeszteni is tudja majd, például eltávolítja róla a nem kívánatos objektumokat, majd helyettesíti azokat.

A Meta ezen felül elmondta, hogy egy olyan rendszeren dolgozik, amely a felhasználók által nézett tartalmak alapján generál újakat. A vállalat szerint az így készült tartalom "a saját érdeklődési körünkön" fog alapulni.

Llama 3.2

A Facebook anyavállalatának nagy nyelvi modellje (LLM-je), a Llama is fontos fejlesztéseket kapott a 3.2-es verzió révén. A 11 és 90 milliárd paraméteres változatok képesek a képek és szövegek átfogó értelmezésére, míg a kisebb, 1 és 3 milliárd paraméteres modellek elsősorban a mobileszközökön történő használatra készültek. A Meta szerint ezek a Qualcomm és a MediaTek mobilchipekkel fognak együttműködni.

A nyílt forráskódú mesterséges intelligenciamodell legújabb változata elérhető a cég weboldalán, valamint a Hugging Face-en keresztül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.