Hirdetés

Számos fontos iOS 18-as újítás nem elérhető az Európai Unióban - mutatjuk, mik ezek



|

Nem lesznek maradéktalanul elégedettek az európai iPhone-osok.

Hirdetés

Szeptember 16-án hivatalosan is elérhetővé vált az Apple friss operációs rendszere, az iOS 18, amely rengeteg új funkció bevezetésére tett ígéretet. Ezek között szerepelt a vállalat mesterséges intelligenciája, az Apple Intelligence is, mely nagyon úgy tűnik, hogy csak az iOS 18 egy későbbi verziójában jelenik majd meg.

Ez azt jelenti, hogy a technológia leghamarabb az iOS 18.1-es frissítése után lesz kipróbálható, míg az Európai Unióban - az Apple szerint elsősorban a jogszabályok bonyolultsága miatt - valamikor később, csak 2025-ben válhat elérhetővé.

Hirdetés

Az Apple Intelligence mellett olyan funkciók, mint például a telefontükrözés (Mirroring), valamint a közös filmnézésre, zenehallgatásra, játékra használható SharePlay opció kezdetben szintén nem lesz használható az EU-ban a digitális piacokról szóló törvénnyel (DMA) kapcsolatos bizonytalanságok miatt. Tim Cook korábban már jelezte, hogy az Apple folyamatosan együttműködik a szabályozókkal annak érdekében, hogy "mindenki számára" elérhetők legyenek a szóban forgó funkciók - az értesülések szerint jól haladnak a tárgyalások.

Az iOS 18.1 érkezésével - a korábban említettetek mellett - a következő funkciók válhatnak elérhetővé a támogatott készülékeken (kizárólag amerikai angol nyelven, nem az Európai Unióban):

  • AI-funkciók szövegek lektorálásához és átírásához
  • Értesítésekről szóló összefoglalók
  • Megújult Siri
  • E-mail és Safari tartalmak összefoglalása

Később, az iOS 18.2-vel további újdonságok érkezhetnek. Ezek között szerepel az egyéni emojik létrehozására szolgáló Genmoji, az Image Playground névre keresztelt képgeneráló eszköz, a ChatGPT-integráció, valamint egy még tovább fejlesztett Siri. Fontos kiemelni, hogy ezek szintén nem vonatkoznak Európára, így mi leghamarabb 2025-ben számíthatunk az említett funkciók érkezésére.

Érdemes továbbá megemlíteni, hogy az Apple a régebbi operációs rendszert, vagyis az iOS 17-et élvező felhasználókra is gondolt. Az iOS 17.7 számos biztonsági javítást hozott, így nem kell aggódniuk azoknak, akik az iOS 18 kigördülése után továbbra is ennél a rendszernél maradnának.

A cupertinóiak a héten az iOS 18 mellett az iPadOS 18, a watchOS 11, a tvOS 18, a visionOS 2 és a macOS Sequoia rendszereket is kiadták.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.