Hirdetés

Súlyosan megbüntette az Apple-t az Európai Unió



|

Úgy találták, hogy a változtatások ellenére a cég még mindig nem tett eleget a digitális piacokról szóló jogszabály kitételeinek.

Hirdetés

Az Európai Unió döntéseinek következményeképp az Apple a márciusban kiadott iOS 17.4-gyel kénytelen volt lehetővé tenni egyebek mellett alternatív alkalmazásboltok használatát iPhone-okon, valamint felajánlani a felhasználóknak más böngészőket a Safari helyett annak első indításakor. Ezt követően az Európai Bizottság megvizsgálta, mennyire felel meg a platform a digitális piacokról szóló jogszabálynak, és súlyos hiányosságokat talált.

Sérelmezték, hogy a fejlesztők alkalmazásaikon keresztül linkek segítségével terelhetik a felhasználókat más appáruházak, vásárlási módok felé, mert ezt túl korlátozottnak tartották. Nem voltak elégedettek azokkal az összegekkel sem, amiket az Apple a fejlesztőkkel fizettet ki, túlzónak találták őket.

Hirdetés

A cég 2024. március 25-étől számított 12 hónapon belül köteles további változtatásokkal gondoskodni arról, hogy megfeleljen a jogszabálynak, különben akár globális bevételeinek 10%-át is fizetheti büntetésként, ami nagyjából 38 milliárd dollár. Ez a márciusban kiszabott 1,84 milliárd eurós büntetéssel nincs kapcsolatban.

A felhasználók annyira jól járnak ezzel az egész balhéval, hogy az Apple Intelligence-t, és a WWDC-n bejelentett legizgalmasabb újításokat nem kapják meg idén. Cserébe lehet legalább gyanús forrásokból kártevőkkel teli programokat töltögetni...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.