Hirdetés

Rengeteg hasznos újdonsággal bővül a YouTube



|

Prémium előfizetés nélkül is ki lehet majd próbálni a legfrissebb funkciókat.

Hirdetés

A YouTube mindent megtesz annak érdekében, hogy a különböző frissítések és funkciók révén a lehető legtöbb embert a platformon tartsa, netalántán a Premium előfizetés irányába terelje. A videómegosztó felület mindig is nagy hangsúlyt fektetett a felhasználói visszajelzésekre, és most több új funkciót is elérhetővé tesz, amelyek ezekre az igényekre reagálnak.

Az egyik legfontosabb újdonság a korábban csak Premium előfizetők számára elérhető, úgynevezett Sleep Timer (Kikapcsolási időzítő). A funkcióval már augusztus óta kísérletezhettek a fizetős felhasználók, de most széles körben is bevezetésre kerül.

Hirdetés

Amint azt a funkció neve is sugallja, egyfajta időzítőről van szó, amivel beállíthatjuk, hogy mennyi idő után álljon meg a lejátszás. Ez különösen hasznos lehet például elalvás előtt, hiszen így elkerülhetjük, hogy reggelig menjenek a videók. A YouTube közleménye szerint 10, 15, 20, 30, 45 perces és 1 órás opciók közül választhatunk, illetve az adott videó végére is beidőzíthetjük a kikapcsolást.

A funkciót egy videó lejátszása közben a Beállítások > Kikapcsolási időzítő útvonalon érhetjük el.

Megújult a minilejátszó is, amely lekicsinyíti a videókat, hogy közben tovább böngészhessünk a platformon. A frissített verzió zökkenőmentesebb használatot kínál, ugyanis az ablak szabadon méretezhető és mozgatható.

Szintén újdonság, hogy ezentúl a lejátszási sebességet kisebb léptékben tudjuk állítani. Míg korábban 0,25x-ös léptékkel lehetett váltogatni, mostantól 0,05-ös szinten is finomhangolhatjuk a sebességet.

Ezeken felül számos apróbb újdonság is érkezik: QR-kóddal meghívhatunk másokat egy közös lejátszási lista létrehozására vagy bővítésére, saját fotót állíthatunk be a listák borítóképének, valamint jelvényeket szerezhetünk a platformon végzett tevékenységeinkkel.

A frissítések elvileg a mai napon váltak elérhetővé a YouTube mobilalkalmazásában, az internetes felületén és az okostévéken, de a legtöbb felhasználóhoz minden bizonnyal fokozatosan, a következő hetekben jutnak majd el.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.