Hirdetés

Régóta hiányolt funkciót kap a Google Térkép iPhone-on



|

Öt év után a Google Maps iPhone-os kiadása is képes lesz arra, amire az androidos változat.

Hirdetés

Noha az iOS rendelkezik saját térképalkalmazással, sok felhasználó a Google Mapset, azaz a Google Térképet részesíti előnyben az Apple megoldásával szemben. És hogy ez a jövőben is így maradjon, a techóriás folyamatos fejlesztésekkel igyekszik az iPhone-tulajdonosok homlokterében tartani az appot.

Természetesen nincs rá garancia, hogy minden ötlet vagy módosítás jól sül majd el, az új, még tesztelés alatt álló hirdetési formátummal például egyértelműen átestek a közmondásos ló túloldalára a cupertinóiak. A Google Térkép iOS-es verziójába érkező régi-új funkcióval kapcsolatban viszont nincsenek ilyen félelmeink, ezt sokan fogják hasznosnak találni, különösen vezetés közben.

Hirdetés

Igaz ugyan, hogy cirka öt éves késéssel, de az androidos mobilok után végre az almás eszközökön, valamint a CarPlayen is élesedik a sebességmérő, ami a Térkép bal alsó sarkában jelzi ki navigálás közben a jármű aktuális sebességét. Ez önmagában még nem hordoz semmiféle pluszinformációt, ám az már igen, hogy feltünteti az adott útszakaszon megengedett maximális sebességet, és ha ezt átlépjük, akkor a színét megváltoztatva jelzi, hogy érdemes lenne lassítanunk.

Az új funkciót globálisan teszi elérhetővé a Google, tehát előbb vagy utóbb hozzánk is begördül majd a 6.123.0-s verziószámú frissítéssel. Azért érdemes hozzátenni még, hogy a vállalat szerint az alkalmazás által megjelenített sebességérték tájékoztató jellegű, ezért azt javasolja, hogy az autóvezetők inkább a járművük beépített sebességmérőjére támaszkodjanak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.