Hirdetés

Redditezel? Mostantól a posztjaidon tanítják a ChatGPT-t



|

Összeborult az OpenAI és a Reddit, a közösségi oldal az új partner rendelkezésre bocsátja az adatait.

Hirdetés

Hiába van rápörögve mostanság szinte a teljes közösségi média a videós tartalmakra, a nagyrészt szöveges posztokra építő Reddit töretlenül népszerű: közel 19 évvel az elindulása után az oldal már 73 millió napi aktív felhasználóval bír, akik több mint 100 ezer ún. "subredditen" vitatják meg a világ lényegében összes témáját az új technológiáktól a politikán át a legszűkebb szubkultúrák érdeklődési köreiig.

Egy ilyen platform természetesen kész aranybánya az OpenAI számára, amely az online tér különböző szegleteiből összevadászott adatokon tanítja be a népszerű ChatGPT-t és a DALL-E képgenerátort hajtó nagy nyelvi modelljeit, így nem meglepő, hogy most látványosan összeborult a két cég.

Hirdetés

A felek ugyanis nemrég egy hivatalos közleményben adták hírül, hogy partnerségi megállapodást kötötte egymással, melynek jegyében a Reddit hozzáférést biztosít az OpenAI-nak az adatokkal kapcsolatos API-jához (alkalmazásprogramozási felület), így a mesterséges intelligenciás piac vezető szereplője "valós idejű, strukturált és egyedi" tartalmakat kap majd a közösségi oldal üzemeltetőjétől.

Magyarán a ChatGPT-t a jövőben a Reddit-felhasználók posztjaival fogják trenírozni, illetve a beharangozóból az is kiderül, hogy a chatbot mellett más új termékekben is felbukkannak majd a platform tartalmai. Ezért cserébe az OpenAI egyelőre nem részletezett mesterséges intelligencia-alapú funkciókat hoz a redditezők és a moderátorok számára, valamint belép a közösségi oldal hirdetési partnerei közé.

"Nagy örömünkre szolgál, hogy a Reddittel együttműködve egyedülállóan aktuális és releváns információkkal bővíthetjük a ChatGPT-t, és feltárhatjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel AI-alapú funkciókkal gazdagíthatjuk a Reddit-élményt."

- méltatta az összefogást Brad Lightcap, az OpenAI ügyvezető igazgatója. A mesterséges intelligencia körüli lelkesedést mutatja, hogy a partnerség bejelentésének hatására rövid úton 11 százalékot erősödött a Reddit részvényeinek árfolyama, megközelítve a márciusi tőzsdei belépéskor jegyzett 65,11 dolláros rekordértéket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.