Hirdetés

Prankvideó miatt siklathatott ki egy tehervonatot egy 17 éves youtuber



|

Közel 127 millió forintos károkozás miatt állítják bíróság elé.

Hirdetés

Továbbra is képtelenek kikopni a különböző közösségi média platformokról az úgynevezett prankvideók, amelyek általában a gyanútlan járókelők váratlan "megtréfálásával" próbálnak nézettséget vadászni. A hírnév hajszolása miatt olykor egészen szélsőséges formákat ölt a vicceskedés, ami nem egyszer torkollott már tragédiába.

A minap egy újabb vakmerő mutatvány ért megrázó véget: két bűncselekmény elkövetésével vádolnak egy 17 éves youtubert, miután kisiklatott egy tehervonatot Nebraskában egy prankvideó miatt. A veszélyes produkció 350 ezer dolláros (közel 127 millió forintos) kárt okozott, és súlyos jogi következményekkel járhat a tizenéves tartalomkészítő számára.

A New York Post jelentése alapján kiderült, hogy a kisiklás az egyik váltó hibás beállítása miatt történt, melynek következtében két mozdony és öt megrakott vasúti kocsi összeütközött egy üres vagonnal. A vonatrajongó videós természetesen filmre vette az egészet, majd jelentette a hatóságoknak, mondván az illetékesek rosszul állították be a váltót, miközben nagy valószínűséggel az ő keze volt benne a dologban.

Hirdetés

A nyomozók később megvizsgálták a helyszíni biztonsági felvételeket, és azt gyanítják, hogy a fiú tagadása ellenére valóban megbabrálta a kapcsolót. A Lancaster megyei ügyészség indítványozta, hogy az ügyet a fiatalkorúak bíróságáról a megyei bíróságra helyezzék át, hiszen így felnőttként állíthatják elő a 17 éves videóst.

A történteket az alábbi videóban láthatjátok, megtekintését saját felelősségre javasoljuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.