Hirdetés

Pillekönnyű monitort dob piacra a Vaio



|

A termék szépséghibája, hogy Japánon kívül nehéz lesz beszerezni.

Hirdetés

Nem mindenki dolgozik irodában, egy meghatározott helyen. Számos olyan munkakör van, amihez mozgásban kell lenni, sokaknak pedig elengedhetetlen az eredményes munkához az, ha nincsenek egyetlen képernyőre kárhoztatva, hanem kettőn dolgozhatnak megkötések nélkül. Csakhogy már maga a laptop súlya is elég a cipeléshez, nemhogy még egy monitoré. Erre kínál megoldást a Vaio.

A gyártó újdonsága, a Vaio Vision+ 14 ugyanis egy 14 hüvelykes utazómonitor, amely mindössze 325 grammot (!) nyom, köszönhetően annak, hogy 12,4 mm a legvastagabb, és 3,9 mm a legvékonyabb része. A termékhez ráadásul jár egy kihajtható állvány is a kényelmesebb használathoz, és USB-C tápcsatlakozót is tartalmaz, így nem kell kényszermegoldásokat alkalmazni a töltéshez.

Hirdetés

A mellékelt védőburkolat akár a laptop kijelzője fölé is emelheti a képernyőt, a használat mikéntje már csak a felhasználótól függ. Persze a kevés súlynak ára van: a 14 hüvelykes LCD kijelző nem érintésérzékeny, és maximum 1920x1200-as felbontásra képes, míg az árcédulája Japánban 54800 jenbe, azaz nagyjából 125 ezer forintba kerül. Az alábbi videóban megnézhetitek közelebbről is: 

Nem véletlenül említettük eredetileg jenben az utazómonitor árát, ugyanis a Sonytól már tíz éve különvált Vaio technikailag ugyan értékesít laptopokat és egyéb hardvereket máshol is Japánon kívül, azonban nem különösebben aktív más piacokon, így az érdeklődőknek várniuk kell, vagy a szigetországból beszerezni egy példányt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.