Hirdetés

Önvezetési funkcióval bővültek a Tesla Cybertruckjai, mégsem felhőtlen az öröm



|

Néhány tulajdonos már tavaly ősszel kifizette a vezetéstámogató rendszer teljes árát.

Hirdetés

A Tesla a napokban egy frissítéssel juttatta el Cybertruck járműveire a teljes önvezetésnek (FSD, azaz Full Self-Driving) hívott, ugyanakkor a sofőr felügyeletét igénylő funkciót. Minden jel arra utal, hogy a FSD továbbra is csak a korai hozzáféréses fázisában van, ami azt jelenti, hogy csak azok a Cybertruck-tulajdonosok vehetik igénybe, akik előrendelésben vásárolták meg a járművet a szóban forgó funkcióval karöltve. A FSD-t ráadásul csak úgy lehet használni, ha a sofőrök az útra figyelnek, máskülönben a funkció automatikusan kikapcsol.

Azok az ügyfelek, akik előrendelték a Cybertruckot, 7000 dollárt (több mint 2,5 millió forintot) fizettek a funkcióért, és közel egy évet kellett várniuk arra, hogy az elérhetővé váljon a Tesla első elektromos pickupjaiban.

Hirdetés

A FSD-re egy előfizetéses rendszer keretein belül is benevezhetnek a tulajdonosok; havonta 99 dollárt (35 ezer forintot) kell majd fizetniük érte.

Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet (NHTSA) azt találta, hogy a Tesla önvezető rendszere - az FSD korábbi, kevésbé kifinomult változata - nem volt kellően hatékony a sofőrök visszaélésszerű magatartásának megakadályozásában. 2018 és 2023 között 13 halálos balesetet hoztak összefüggésbe a rendszerrel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.