Hirdetés

Olyan frissítést kap a Windows 11, aminek örülni fognak az androidosok



|

A Microsoft új update-je egyszerűbbé teszi a PC és az okostelefon közötti kapcsolatot.

Hirdetés

A Windows Insider tagok számára elkezdte bevezetni a Microsoft azt az új Windows 11-es funkciót, amelynek köszönhetően a fájlkezelőn keresztül minden korábbinál egyszerűbben és gyorsabban hozzáférhetnek az androidos okostelefonukon lévő tartalmakhoz. A vállalat szerint ezzel az új megoldással vezeték nélkül lehet böngészni az összes mappában és fájlban. 

A funkció lehetővé teszi a mobilos tartalmak számítógépre történő másolását és megnyitását, valamint a PC-s fájlok áthelyezését a telefonra, átnevezését, mozgatását és törlését. Van azonban néhány feltétel, aminek meg kell felelni ahhoz, hogy működjön a folyamat. 

Hirdetés

A Microsoft szerint ehhez az új fájlkezelési lehetőséghez legalább Android 11 vagy annál újabb mobil operációs rendszer szükséges mobilon és természetesen Windows 11 PC-n, elengedhetetlen hozzá a Link to Windows alkalmazás, a Windows 11 beállításainál engedélyezni kell a számítógép számára, hogy csatlakozhasson az androidos okostelefonhoz, valamint egyelőre regisztrálni kell a Windows Insider Programra, amit a tesztelés befejezése után el lehet majd hagyni. 

Ha sikerült minden, akkor a kompatibilis operációs rendszert futtató okostelefon úgy jelenik meg a Windows 11-ben, mint egy USB meghajtó, ráadásul úgy is fog viselkedni, a fent már említett műveleteket gördülékenyen el lehet vele végezni.

A Microsoft azért felhívta rá a figyelmet a blogján, hogy akad néhány ismert probléma, amik előfordulhatnak még: a telefonos fájlok számítógépen való törlésekor például csak 5 napig maradnak az eltávolított cuccok a kukában a 30 nap helyett. Előfordulhat továbbá, hogy a telefonon kuka mappájában lévő törölt fájlok nem jelennek meg a PC-s fájlkezelőben, ahogyan az is, hogy szinkronizálási gondok lépnek fel. Mindegyiket javítani fogja egy frissítés, ami már készül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.