Hirdetés

Nyitottabbá kell tennie a Google-nek a Play Áruházat, a cég nem örül



|

Az Epic Games és a Google párharcában előbbi oldalára állt a bíróság, és ez aggályos jövőt fest.

Hirdetés

Az Epic Games nem csak az Apple-be, a Google-be is beleállt az elmúlt években, minek következtében vizsgálat indult a két cég ellen. Ennek folyománya, hogy az EU-ban az Apple kénytelen volt engedélyezni az App Store-on kívüli alkalmazásboltokat, például az Epic Games Store-t, amely egyelőre csak a cég játékait kínálja, később viszont mások alkotásait is közzéteszik rajta keresztül.

A napokban James Donato bíró úgy döntött, novembertől a Google-nek a Play Áruházon keresztül más alkalmazásboltokat is elérhetővé kell tennie legalább három éven át, illetve hozzáférést kell biztosítania ezeknek minden a Play Áruházban lévő alkalmazáshoz, hogy azok az alternatív boltokban is felbukkanhassanak. A fejlesztők dönthetnek úgy, hogy ezt nem szeretnék.

Hirdetés

Emellett más fizetési megoldásokat is engedélyeznie kell, nem ösztönözheti a fejlesztőket arra, hogy csak a Play Áruházban tegyék elérhetővé appjaikat, ahogy arra sem, hogy a telefongyártók a hivatalos androidos bolt appját telepítsék készülékeikre gyárilag. Valamennyire engedik, hogy a problémás appboltokat szűrjék.

A Google természetesen fellebbez, mivel úgy látja a cég, hogy a változtatások veszélybe sodorják a felhasználók személyes adatait és biztonságát, illetve szerintük a jelenlegi rendszer kielégítő, hiszen a Fortnite a Play Áruházból való kizárása után is elérhető Androidra számos módon. Azt kívánják elérni, hogy a változtatásokat november 1-től ne kelljen életbe léptetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.