Hirdetés

Nem készül több Fitbit okosóra, mást kapunk helyettük



|

A Google a jövőben csak a Pixel Watchra koncentrálna.

Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy a Fitbit nevű okosóra-brand pályafutásának végére ért. Azok után, hogy az évtized elején a Google felvásárolta a vállalatot, végül 2022-ben mégis saját márkás okosórát indított útjára a Pixel égisze alatt. Bár abban az évben még a Fitbit is kijött két új termékkel, a Versa 4-gyel és a Sense 2-vel, ezek végül nem bújtak elő az új Pixel Watch árnyékából.

Most a vállalat meg is erősítette azt, amit már eddig is lehetett sejteni, vagyis, hogy a Fitbit nem jelentkezik már új termékkel, hogy teret biztosítson a Google saját fejlesztésű termékcsaládjának. A gyártó kommunikációja szerint a Fitbit feladatát a Pixel Watch fogja ellátni a jövőben.

Sokak véleménye szerint a korábbi lemaradását, ha kicsit talán lassan is, de behozta a saját brand, a mérnökök egyenként kijavítottak minden olyan hibát, melyek miatt korábban jogos kritikák érték a Pixel Watch első két szériáját. Nem kell már olyan gyakran tölteni, és tervezői mindent megtettek azért, hogy ne legyen hiányérzetünk a fejlett egészségi- és fitneszfunkciók szempontjából sem.

Hirdetés

A harmadik generáció, amit alig egy hete dobtak piacra, állítólag egy sor meggyőző újdonsággal érkezett, és az előzetes elvárásoknak megfelelően 50 százalékkal tovább bírja egy töltéssel. Bár a mostani bejelentés egyértelműen lezárja a Fitbit márkájú órák nem túl hosszú Google-ös karrierjét, a visszatérés lehetőségét sem lehet teljességgel kizárni.

A döntés ellenére az utolsó Fitbit termékek továbbra is elérhetők, sőt mind a két utolsó modell megtalálható még a Google Áruház kínálatában. Ennek ellenére kétséges, hogy van-e értelme két hasonló árkategóriájú termék párhuzamos fenntartásának. A Pixel Watchot már elő lehet rendelni, de az első darabok csak szeptemberben kerülnek kiszállításra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.