Hirdetés

Nem kell sokat várni a Siri megújulására



|

Ezekkel kedveskedik már idén a vállalat az Apple-felhasználóknak.

Hirdetés

Az Apple idei fejlesztői konferenciája, ami a múlt hét elején zajlott le, egy sor újdonság bejelentésével örvendeztette meg az elkötelezett felhasználókat. Ezeknek egy része a debütálás előtt álló mesterséges intelligencia platformmal kapcsolatos, de számos új információ derült ki a digitális asszisztens, Siri fejlesztésével kapcsolatosan is.

Bár a bejelentett frissítések nagy része csak jövőre érkezik, néhány dologgal már idén is találkozhat a szélesebb közönség az iOS 18 megjelenésének köszönhetően. Sajtóértesülések szerint az Apple termékek hangalapú asszisztense még idén kap néhány újdonságot, amiről részleteket is elárultak a múlt hét során lezajlott éves rendezvényen.

Az egyik újítás egy vadonatúj felhasználói felület lesz, de természetesen kapunk némi ízelítőt az AI-támogatott új funkciókból is. Ilyen többek között a nyelvi modell frissítése, melynek segítségével akkor is megért majd minket Siri, ha esetleg pontatlanul kérdezünk vagy szükségtelenül bonyolult módon fogalmazzuk meg mondandónkat.

Hirdetés

Emellett az Apple asszisztense a frissítéssel állítólag a termékek szakértőjévé fog válni, aki pedig lekérdezéseit inkább írásban intézné hozzá, annak erre is lesz lehetősége. Akárcsak a Siri, a felhasználók is csak jövőre kezdhetik el az Apple Intelligence használatát. Egyesek szerint ennek az az oka, hogy fokozatosan szeretnék az új technológiát bevezetni, hogy legyen idő orvosolni a használat közben felmerülő problémákat.

Ennek ellenére egy sor újításra már idén számíthatunk. Ilyenek például az AI-jal támogatott értesítés-összefoglaló, weboldalakat, hangjegyzeteket és e-maileket összefoglaló funkció, valamint a Genmoji. Ez a furcsa nevű új funkció a mesterséges intelligencia segítségével generál egyedi emotikonokat. Valamikor az iOS 18 megjelenését követően, de még az idei év során várható a felújított Mail alkalmazás és a programozást segítő Swift Assist is.

Azt még nehéz lenne megjósolni, hogy ezek az új funkciók segítenek-e az Apple-nek a felzárkózásban, hiszen igen jelentős lemaradásuk van ezen a téren versenytársaikkal szemben. A megfontolt haladási tempó akár a javukra is válhat, hiszen tanulhatnak is mások hibáiból, ám a szakadék is tovább nőhet azokhoz képest, akik már jó másfél éve elkezdték ezt a munkát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.