Hirdetés

Nem elég, hogy drágább lesz a Disney+, a jelszómegosztásnak is vége



|

A Disney ügyvezetője megerősítette, hogy mindenhol bevezetik a korlátozást, méghozzá meglehetősen hamar.

Hirdetés

Viszonylag későn, csak 2019-ben lépett be a streamingháborúba a Disney saját szolgáltatása, a Disney+ elindításával, de elég hamar utolérnie konkurenseit, sőt legtöbbjüket még le is hagyta annak köszönhetően, hogy a nézők ennek a katalógusában találták meg a Disney és a Pixar animációs produkciói mellett a Star Wars és Marvel univerzumokat bővítő filmek, sorozatok garmadáját. A magyar piacon a negyedik helyet elfoglaló platformnak azonban kezdettől fogva volt egy komoly gondja, amire a vállalatvezetés évekig nem talált megoldást: veszteségesen üzemelt.

Leépítések, tartalomritkítás és törölt projektek árán végül sikerült elérni, hogy a legutóbbi negyedévet már pozitív mérleggel zárja a Disney+, és hogy ez a jövőben is így maradjon, az anyavállalat nemrég áremelést harangozott be. De Bob Igerék nem csak ettől remélik, hogy több pénz folyik majd be az előfizetőktől, hanem egy olyan megoldástól is, amit a piacvezető Netflixtől lestek el.

Hirdetés

Igazából már tavaly is azzal rémisztgették a felhasználókat, hogy előbb-vagy utóbb megvonják tőlük a lehetőséget, hogy velük nem egy háztartásban élő személyekkel is megosszák a profiljukat, de csak most jutottak el oda, hogy a tervet meg is valósítsák. Idén tavasszal több országban is eltörölték ezt az opciót, szeptember folyamán pedig a többi régióra, tehát hazánkra is kiterjesztik a korlátozást. Arról egyelőre nincs információnk, hogy pontosan mikor kerül sor a lépésre, és hogy a Netflixhez hasonlóan lehetőségük lesz-e a rendszer eddigi potyautasainak, hogy családtagjuk, ismerősük előfizetésére legálisan rácsatlakozzanak vendégfelhasználóként némi felár ellenében. Bob Iger, a Disney ügyvezetője szerint az előfizetők körében nem keltett erős, negatív visszhangot a jelszó- illetve profilmegosztás tiltásának szándéka. 

Egyébként saját bevallása szerint csodálattal adózik a Netflix teljesítményének.

"Nagyon-nagyon-nagyon nagyra tartom, amit elértek. Ha csak ennyit sikerül nekünk is elérnünk, az már nagyszerű lenne."

Abból kiindulva, hogy a Netflixnél a szigorítás a bevételek növekedésével és az előfizetők számának emelkedésével járt együtt, a Disneynek is van oka az optimizmusra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.