Hirdetés

Mostantól te is könnyedén elkészítheted saját videojátékodat



|

Útnak indult az FRVR AI, az első mesterséges intelligencia alapú játékgeneráló platform.

Hirdetés

A tavalyi évben szemtanúi lehettünk a gépi tanuláson alapuló szöveg- és képgenerátorok térnyerésének, melyek olyan területekre is bemerészkedtek, mint például a videojátékok. A Google nemrégiben mutatta be Genie (generative interactive environments, azaz generatív interaktív környezetek) névre keresztelt AI-modelljét, melynek különlegessége, hogy egyetlen fotó segítségével képes egy egyszerű, ám játszható platformert készíteni.

A videojátékipar egyre növekvő mérete és jelentősége révén számítani lehetett arra, hogy idővel megérkeznek az összetettebb, kifejezetten játékkészítésre szakosodott AI-megoldások is, melyek segítségével lényegében bárki elkészítheti saját játékát.

Hirdetés

Ennek első üdvöskéje az FRVR AI névre keresztelt platform, melyet Chris Benjaminsen és Brian Meidell iparági veteránok hívtak életre. Kezdeményezésükkel azt szeretnék elérni, hogy ne csak a játékokhoz való hozzáférés, hanem maga a fejlesztési folyamat is elérhetőbb, könnyebb legyen - írja az AI News.

A platformon történő tervezés és alkotás - ehhez igazodva - valóban egészen egyszerű. Miután elfogadták a bétatesztre történő jelentkezésünket, csupán beszélgetnünk kell a modellel, és elmondani, hogy milyen karaktereket, környezetet és egyéb elemeket szeretnénk látni a játékunkban. Természetesen magát a kódolás folyamatát is végigkövethetjük, mi több, egy másik ablakban azt is monitorozhatjuk, hogyan fejlődik és alakul a program. A parancsokkal történő generáláson túl manuálisan is testreszabhatjuk a lekért tartalmakat, ha pedig netalántán elrontottunk valamit, pár kattintással egyszerűen visszaléphetünk.

A FRVR AI - a játékfejlesztésen túl - egy olyan felületet szeretne biztosítani a felhasználóknak, ahol a tagok egyszerűen oszthatják meg, és próbálhatják ki egymás alkotásait. Mindemellett a csapat a feltörekvő tehetségekre is figyelmet fordít: a havonta megrendezésre kerülő versenyek legjobbjait egy 2500 dolláros (kb. 905 ezer forintos) nyereményalap várja.

Az FRVR AI-ról minden további részletet ezen az oldalon találtok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.