Hirdetés

Minden rajongó álma ez a LEGO-ból készült Apple Store



|

Ha te is akarod, a boltok polcaira kerülhet a különleges készlet.

Hirdetés

A LEGO még 2008-ban indította útjára a korábban Cuusoo néven futó IDEAS-platformot, amelyen keresztül a rajongók prezentálhatják a közösségnek az egyedi építményeiket, s ha egy koncepció összegyűjti a 10 ezer támogató szavazatot, a dán játékgyártó fontolóra veszi az adott szett kereskedelmi forgalomba küldését.

Az eddig már közel 60 hivatalos készletet szülő kezdeményezés óriási népszerűsége miatt az IDEAS-on sorakoznak a jobbnál jobb ötletek, most pedig egy olyan kezdeményezés tűnt fel a színen, ami az Apple rajongóinak tornázhatja feljebb a pulzusszámát.

Hirdetés

Két alkotó, legotruman és 2A2A ugyanis egy Apple Store-t építettek fel, benne a cég olyan termékeivel, mint az iMac G3, az iPod mini, az AirPods, az Apple Watch, a Vision Pro AR/VR headset vagy az iPhone. A kínálat tehát egy koktél az ezredforduló környéki és a mai kütyükből, ahogy maga az épület is keveréknek tekinthető, a kockákból készült üzlet ugyanis nem próbál egy bizonyos almás boltot utánozni, hanem azok jellegzetességeit gyúrja egybe.

A 41 cm hosszú, 25,6 cm széles és 15,8 cm magas Apple Store-hoz összesen 1539 építőelemet használtak fel, a teteje pedig levehető, hogy jobb betekintést kapjunk a belső térre. A repertoárból természetesen a minifigurák sem hiányoznak, köztük a cég jellegzetes kék egyenruháját viselő eladókkal.

A projekt e sorok írásakor hat nap után csak 966 szavazatnál tart, de a voksolás végéig még van több mint 400 nap, az esélyeket pedig tovább növeli, hogy a készítő legotruman a 10K Club tagja, vagyis korábban már volt olyan ötlete, ami elérte a 10 ezres limitet. Az persze már más kérdés, hogy a LEGO még ebben az esetben sem garantálja, hogy boltokba küldi a győztes készleteket, és ha sor is kerül erre, a vállalat mérnökei többnyire erősen átdolgozzák a koncepciókat.

Hogy pontosan miként zajlik ez a gyakorlatban, és hogy kik voltak azok a magyarok, akiknek az ötletéből végül hivatalos készlet lett, arról a GS korábbi cikkében olvashatsz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.