Hirdetés

Mesterséges intelligenciával turbózza fel a HP a nyomtatás élményét



|

Bemutatkozott a vállalat saját, stílszerűen Print AI-nak nevezett megoldása.

Hirdetés

Lassan nem marad már olyan techvállalat, amely valamilyen módon ne kapcsolódna az utóbbi évek mindent behálózó újdonságához, a mesterséges intelligenciához. Sokan tartanak attól, hogy a nagy igyekezetben a félkész termékek megjelenése nem használ a technológia elfogadottságának és megítélésének. Ennek ellenére előbb-utóbb mindenki beáll a sorba, és most épp az egyik legnagyobb jelentőséggel bíró nyomtatógyártó is elindította saját AI-programját, a Print AI-t, amelyre az iparág első intelligens otthoni, irodai és nagyformátumú nyomtatási élményeként hivatkozik a HP.

Ennek első eleme a Perfect Output nevet viselő szoftver, amely a vállalat nyomtatóiról képes újraformázni a kinyomtatni szándékozott dokumentumot a jobb illeszkedés érdekében. Emellett kiszűri a nem kívánt, irreleváns tartalmakat (például reklámokat), és ezzel időt, papírt és festéket is spórol a nyomtató gazdájának. Ha a nyomtatni kívánt weboldal nem kínál beépített nyomtatási formátumot, a szoftver készíthet egyet helyetted, de a nyomtatásra váró képek és táblázatok hatékonyabb elrendezésében is jeleskedik.

Hirdetés

A program kritikusai azt róják fel a HP-nak, hogy nem tartalmaz szinte semmi olyan funkciót, amely valóban mesterséges intelligencia támogatását igényelné. Magyarán funkcionalitás tekintetében nem nyújt sokkal többet a már egy évtizede létező Olvasó módnál, amely szintén alkalmas rá, hogy a dokumentumból eltávolítson minden felesleges elemet, és ami marad, azt a lehető leghatékonyabban jelenítse meg.

Van azonban olyan terület, ahol a HP látszólag jobban támaszkodik a mesterséges intelligenciára, és ez nem más, mint a testreszabás. A Print AI ugyanis "a természetes nyelv és a kontextuális tudatosság" segítségével megjegyzi a felhasználó preferenciáit, emlékszik a korábbi kérdéseire, így személyre szabott támogatást tud nyújtani. A közlemény említést tesz róla, hogy a formázási feladatokhoz hasonlóan a testreszabást is elvégezhetjük egyszerű súgó jellegű chatekkel. Egy fényképet könnyedén kreatív projekté alakíthatunk sima társalgási utasításokkal, egyedi elrendezéseket, egyéni stílusokat és betűtípusokat integrálva, hogy személyre szabott üdvözlőlapokat készítsünk. Emellett a gyakori nyomtatási hibáknak is búcsút inthetünk, mivel a HP Print AI eltávolítja a nem kívánt objektumokat, valamint automatikusan felskálázza a képeket.

Miután elkészült a terv, már csak a felhasználón áll, hogy maga intézi-e a nyomtatást, vagy igénybe veszi a HP valamelyik partnerének a szolgáltatását a gondosan válogatott partnerek listájáról.

Említést érdemel még, hogy a vállalkozásoknak ajánlott HP Scan AI Enhanced funkció bejelentése: a felhőalapú, mesterséges intelligenciával felturbózott megoldás magától felismeri a beszkennelendő dokumentumtípust, és kinyeri belőle az ügyfél üzleti igényeinek megfelelő kulcsinformációkat, lényegében feleslegessé téve azt a folyamatot, amíg valaki átböngészi, manuálisan kiválasztja, majd felviszi a szükséges adatokat. A HP szerint ezzel időt és pénzt spórolnak meg a vállalkozások.

Az iménti felsoroltakkal ellentétben a Build Workspace megoldás nem széles körű használatra, hanem kimondottan az építőiparban dolgozó szakemberek támogatására alkotta meg a HP. Ez lehetővé teszi, hogy helyszíni rögzítés, AI-vektorizáció és folyamatos visszajelzések révén automatizáljanak időigényes feladatokat, racionalizálják munkafolyamataikat, optimalizálják terveiket.

A HP Print AI először csak a HP ügyfeleinek egy szűk körénél élesedik bétaként, a vállalat tervei szerint azonban 2025 folyamán egyre többen élvezhetik majd ennek az előnyeit, miközben további AI-funkciókat tesz elérhetővé. A HP Scan AI-ra ellenben már most lecsaphatnak a megoldás iránt érdeklődő amerikai, európai és ázsiai vállalatok. Ami pedig a HP Build Workspace-t illeti, az bétaként elérhető az Egyesült Államokban és a kontinentális Európában, de hamarosan az Egyesült Királyság és Írország is csatlakozik a támogatott piacokhoz, míg a világ többi része majd csak 2025 tavaszán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.