Hirdetés

Megvan, hogy mikor tér vissza a Microsoft rémisztő Recall funkciója



|

Elárulták a redmondiak, hogy mikor kezdik tesztelni az ellentmondásos AI-funkciót.

Hirdetés

Bő két hónappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a Microsoft elhalasztotta az igencsak megosztó, Recall funkció érkezését, amely első körben a vállalat Copilot+ gépein lett volna elérhető. A redmondiak ekkor azt ígérték, hogy valamikor később teszik közzé a tesztelés pontos időpontját és részleteit.

A Recall lényege, hogy a Windows használata közben minden másodpercben egy képernyőfotót készít, ezzel monitorozva a felhasználót és annak tevékenységét. Ez magában foglalja az alkalmazásokban végzett tevékenységek naplózását, a beszélgetések leiratainak nyomon követését, valamint a felkeresett webhelyek adatainak tárolását is.

A begyűjtött adatokat ezt követően a mesterséges intelligencia veszi kezelésbe, ami az elemzés révén képes egy görgethető idővonalat létrehozni, amelyen navigálva könnyedén eljuthatunk a kívánt tartalomhoz - ehhez kapcsolódóan kérdezhetünk és segítséget kérhetünk az AI-tól.

Hirdetés

A Microsoft legutóbbi blogbejegyzésében arról adott hírt, hogy októberben kezdi az ellentmondásos Recall funkció tesztelését.

"Azzal az elkötelezettséggel, hogy megbízható és biztonságos Recall-élményt nyújtsunk az ügyfelek számára a Copilot+ PC-ken, megosztunk egy frissítést, miszerint a Recall októbertől lesz elérhető a Windows Insiderek számára. A biztonság továbbra is elsődleges prioritásunk, és amikor a Recall (egy korai változata) elérhetővé válik a Windows Insider Programban, egy blogbejegyzésben közöljük majd ennek részleteit."

- olvasható a redmondiak bejegyzésében.

A Microsoft a mostani bejelentés során nem tért ki arra, hogy pontosan melyik Insider-csatornán teszteli majd a Recallt. A vállalat általában a Canary és Dev felületeket használja az újabb, ám kevésbé stabil buildek tesztelésére, míg a Beta és Release Preview-csatornák többnyire az utolsó lépést jelentik a végleges megjelenés előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.