Hirdetés

Meglepően sokan bevették egy hazai kriptocsaló cég hazugságait



|

Minden eddiginél nagyobb magyar kriptobűnüggyel vádolják a Samandriel Group három vezetőjét.

Hirdetés

A több névváltoztatáson is átesett Samandriel Group kriptovaluta-befektetéseket kínált, de jó eséllyel csak piramisjátékot folytatott. A HVG értesülései szerint a vállalkozás semmilyen engedéllyel nem rendelkezett, de még azzal a szoftverrel sem, amivel elvileg a befektetőket segítették volna.

A Samandriel Group szerint az ígérgetett szolgáltatás lenyűgöző hozamokat termelt: akár évi 110 ezer százalékos kamatot ígértek. A 3000-szeres megtérülést is úgy dobálták, mintha ez egyáltalán lehetséges lenne.

Hirdetés

A Bitcoin eddigi csúcsidőszakában a befektetések hatszorosát volt képes kitermelni három év alatt. Innentől nagyon izgalmasnak hangzik a 3000-szeres hozam, de mindegy is, hogy mit ígérgetett a Samandriel, mivel semekkora megtérülést sem tudott kínálni. Egy piramisjátékról volt szó, amiből 2022 őszén már havi 700-an akartak kiszállni. A cég egyik korábbi alkalmazottja azt állította, hogy a bődületesen átlátszó ígéretek ellenére is 2500 ügyfelük volt.

"Tudtam, hogy előbb-utóbb bilincsben viszik el a cégvezetőket."

A meg nem nevezett dolgozónak végül igaza lett: az ügyvezetőt, P. Katalint és társait 2023 októberében fogták el. Az előzetesből kilenc hónap után kiengedték őket, és egy nagyon divatos lábbilinccsel folytathatják életüket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.