Hirdetés

Meglepően egyszerű, de annál menőbb fénykard készült



|

A veszélytelen eszközt youtuberek egy csoportja készítette.

Hirdetés

Videósok számos Star Wars-rajongó álmát valósították meg azzal, hogy elkészítették a lassan végtelen hosszúságúra nyúló sorozat emblematikus tárgyát, a fénykardot. A veszélytelen replikát persze csak a poén kedvéért alkották meg egy 12 V-os ledszalagból és egy bűvészboltban kapható eszközből.

Nem ők az elsők, akik ezzel próbálkoznak. Készült már ilyen legóból, sőt néhány éve Josh D'Amaro, a Disney Experience elnöke is bemutatott egyet egy előadás alkalmával.

Hirdetés

Az eddigi legélethűbb darabot egy orosz bloggernek sikerült azonban megalkotnia, ami nemcsak optikailag adja vissza az eredeti eszköz élményét, hanem akár az acélt is képes átvágni.

A most elkészült darab ehhez képest inkább csak szórakoztatótechnikai elemként funkcionál, ami aligha lenne alkalmas fegyverként. Nagyon hasonlóan működik filmbeli elődjéhez, bár lényegesen lassabb.

A relikvia elkészítéséhez a HeroTech nevű csatorna tartalomgyártói teljesen hétköznapi tárgyakat használtak fel. Hosszas ötletelést és próbálkozást követően egy egyszínű ledsort és egy bűvészboltban kapható varázspálcát szerkesztettek össze. Utóbbi az a fajta volt, amit egy mozdulattal lehet kinyitni és becsukni.

A "fénykard" egy motor és egy orsó segítségével lép működésbe. Tulajdonképpen ennek a mechanikus szerkezetnek a tempója határozza meg a működésben lévő játékszer gyorsaságát. A tervezés legnehezebb része az volt, hogy az 5 cm átmérőjű eszköznek el kell férnie a használó kezében.

A projekten dolgozók eredetileg legóból és 3D-nyomtatott alkatrészekből szerették volna megalkotni a fénykardot, végül azonban megvalósíthatóbbnak látták úgy az ötletet, hogy a markolatban szögletes helyett kerek orsót használnak. A végeredmény tényleg meggyőző lett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.