Hirdetés

Megjelent az Samsung Galaxy S24 FE, ezt érdemes tudni róla



|

A széria olcsóbb változata egy sor újdonságot tartalmaz a tavalyihoz képest.

Hirdetés

A Samsung idei éve már így is meglehetősen mozgalmas volt, de most úgy tűnik, hogy az utolsó hónapokra is tartogatott még meglepetést a piacvezető gyártó. Az S24 Plushoz hasonlóan az S24 FE-t is 6,7 hüvelykes Dynamic AMOLED 2X kijelzővel szerelték fel. A 120 Hz-es képfrissítés nem rossz, bár a felbontása "csak" 2340 x 1080 (Full HD), ami kicsivel elmarad az S24 Plusba szerelttől.

A hátlapon egy hármas kamerarendszer kapott helyet, amely egy 50 megapixeles elsődleges kamerából, egy 12 megapixeles ultraszéles kamerából és egy 8 megapixeles, 3x-os optikai zoommal bíró telefotó kamerából áll. A szelfikhez egy 10 megapixeles előlapi kamera áll rendelkezésre. Az elsődleges és az ultraszéles kamerák ugyanazok maradtak, mint az S24 Plusban.

A specifikációk akkor változnak meg nagyon, ha betekintünk a hátlap alá. Az új modell a brand saját átlagos Exynos 2400e chipkészletét tartalmazza a kiváló Snapdragon 8 Gen 3 helyett. Ez annak a chipnek a visszafogottabb teljesítményű változata, amelyet az USA-n kívül forgalmazott a gyártó.

Hirdetés

Hasonlóan alább kell adni a memória tekintetében is annak, aki kevesebbet szeretne a saját Samsung telefonjáért fizetni. Az S24 FE-t 8 GB RAM-mal láttál el, valamint 128 és 256 GB-os kivitelek közül is választhatunk, ami tovább szaporítja az ár érdekében szükséges megalkuvások számát. Összehasonlításképpen az S24 Plus 12GB RAM-ot kínál 256GB vagy 512GB tárhely mellett.

A készüléket egy 4700 mAh-s akkumulátor látja el a szükséges energiával, amit 25 watton lehet feltölteni, és ez szintén gyengébb a "nagy testvér" 4900 mAh-s akksijánál, amit akár 45 watton is lehet tölteni. Az egyetlen vigasz azonban képes feledtetni ezeket az elrettentő adatokat: mindezért lényegesen kevesebbet kell fizetnünk.

Míg a Galaxy S24 Plus 1000 dollárról indult, a Galaxy S24 FE alapkészüléke mindössze 650 dollárba kerül. Ez 50 dollárral több, mint a széria tavalyi darabjának, de még így is lényegesen olcsóbb, mint az S24 Plus. A Samsung új S24 FE telefonja a mai naptól előrendelhető grafit, szürke, kék és menta színváltozatokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.