Hirdetés

Megérkeztek a Google elképesztően hasznos lopásgátló funkciói



|

Hiánypótló biztonsági beállítások gondoskodnak mobilunkon tárolt adataink védelméről.

Hirdetés

A Google még a májusi I/O fejlesztői konferencián mutatta be új védelmi beállításait, amelyek célja a mobiltelefonok, valamint az azokon tárolt adatok védelme egy lopás esetében. A funkciók bevezetése most hivatalosan is megkezdődött, így rövidesen minden Android 10-nél frissebb rendszert futtató eszközre megérkeznek.

Az egyik legfontosabb beállítás a mesterséges intelligencia alapú Theft Detection Lock (lopásérzékelő zár), amely felismeri, ha telefonunk idegen kezekbe kerül. A funkció a készüléket a lopás detektálása után azonnal lezárja, ezzel pedig elérhetetlenné teszi a rajta található adatokat. A Google szerint az algoritmusok képesek felismerni a lopásra jellemző mozgásokat, így a zár pillanatok alatt aktiválódhat.

Hirdetés

Ha a rendszer mégsem észleli a lopást, netalántán a tolvaj nagyobb feltűnés nélkül tulajdonítja el a készüléket, a Remote Lock (távoli lezárás) lesz a segítségünkre, amely lehetőséget biztosít arra, hogy egy másik eszköz segítségével zárjuk le a mobilt. Ehhez mindössze az ellopott készülék telefonszámára és egy gyors biztonsági hitelesítésre lesz szükség, hogy igazoljuk, valóban a saját telefonunk van idegen kezekben.

Utolsó utáni megoldásként rendelkezésre áll az Offline Device Lock (offline készüléklezárás) nevű funkció, amely automatikusan aktiválódik, amikor megszűnik a mobilkapcsolat. A bűnözők sok esetben azzal kezdenek, hogy offline állapotba helyezik a készüléket, ezzel megakadályozva az eszköz nyomonkövethetőségét. Ebben a helyzetben - a funkciónak köszönhetően - a telefon azonnali hitelesítést kér majd, mielőtt újra hozzáférést biztosítana.

A Google új lopásgátló megoldásait a Google-szolgáltatások > Theft Protection (Lopásvédelem) menüpont alatt lehet majd aktiválni. Az imént felsorolt funkciókat egyesével lehet bekapcsolni, így rajtunk áll, hogy mely biztonsági beállításokat aktiváljuk.

A védelmi funkciók már elérhetők a Google Play-szolgáltatások 24.40.33-as számú bétaverziójában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.