Hirdetés

Még könnyebb lesz belépni fiókjainkba androidos eszközökön



|

Hasznos funkciót hoz az Android 15 és a Wear OS 5.

Hirdetés

Bár a Google nemrégiben lepörgött I/O 2024 eseményén minden a mesterséges intelligenciáról és az ehhez kapcsolódó fejlesztésekről szólt, azért ezeken túl is szó esett néhány érdekességről. Az egyik fejlesztői beszélgetés keretein belül például előkerült a jelszómentes, azaz passkey-alapú bejelentkezés, ami egyszerre kényelmes és biztonságos.

A videóból kiderült, hogy az Android 15 és a Wear OS 5 elhozza a ténylegesen egyérintéses bejelentkezést. Korábban ennél valamivel bonyolultabb volt a folyamat, hiszen először meg kellett erősíteni a fiókunkat, majd ujjlenyomat, arc vagy PIN-kód segítségével hitelesíteni magunkat.

Az új megoldás a belépést egy ablakra szűkíti majd, így egyetlen lépésben jelentkezhetünk be fiókjainkba. Ha egy szolgáltatáshoz több fiókunk van csatolva, a "További opciók" gomb segítségével lesz lehetőségünk váltani közöttük. A funkciót az Android 15, illetve az ezzel érkező Credential Manager új verziója építi majd be a rendszerbe.

Hirdetés

Az okosórákon jelen pillanatban a többnyire mobilunkon megnyitott kísérő alkalmazás segítségével tudunk belépni fiókjainkba, ami nem a legkényelmesebb folyamat. A Wear OS 5-tel elvileg itt is megérkezik a teljes jelszómentes belépés, ami a telefonos bejelentkezéssel szinte teljesen azonos, egylépcsős azonosítást tesz majd lehetővé a felhasználók számára.

Egy másik hasznos funkcióra is fény derült, ami elsősorban akkor lesz majd hasznunkra, amikor éppen újonnan vásárolt készülékünkbe szeretnénk visszaköltöztetni adatainkat. A "Restore" funkció segítségével lehetőségünk lesz arra, hogy átvigyük jelszavainkat az új eszközre, ami azt jelenti, hogy nem kell majd minden egyes alkalmazásba egyesével újból bejelentkeznünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.